‘Temsili Askerlik’ yüzleri güldürdü

 ‘Temsili Askerlik’ yüzleri güldürdü

İlimizde ikamet eden 22 engelli genç ‘temsili askerlik’ uygulamasıyla bir günlüğüne de olsa asker olma heyecanını ve sevincini yaşadı.

Bedensel, zihinsel ve görme engelli vatandaşlar, askerlik görevini yerine getirmek üzere aileleri ile birlikte Kayseri 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığına geldi. Başvuruların ardından, asker tıraşı olan ve üniforma giyen engelli bireyler için yemin töreni düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan yemin töreninde tümen sancağının tanıtılmasının ardından engelli askerler, ellerini yanlarında bulunan masanın üzerindeki Türk bayrağı ile silahların üzerine koyarak yemin etti.                                                     

Askerlik görevini icra ederek, tezkeresini alan Ömer Duman asker olmanın sevincini yaşadığını belirterek yaşadığı mutluluğu şu sözlerle dile getirdi “Öncelikli olarak devletimize, devletimizin bu icraatı gerçekleştiren kurumlarına çok teşekkür ediyorum. Unutmamak lazım ki engelli olsun olmasın ‘Her Türk asker doğar’. Allah da bize bu güzel üniformayı giymeyi nasip etti. Çok şükür, arkadaşlarla birlikte çok mutluyuz. Bana 2003 yılında elverişsiz raporu verildi. Ben askerde kalmayı çok istiyordum. Hep dedemin kahramanlık hikayeleri ile büyüdüm. Benim en büyük hayalimdi ama sağlık şartlarından dolayı ben askerlik yapamadım. Bu da içimde bir ukde olarak kaldı. Herhalde şu anda dünyanın en mutlu insanı benimdir”                                                   

Ömer Duman’ın eşi Zehra Duman’ da eşinin asker olmayı çok istediğini belirtip, bu imkanı sunanlara teşekkür ederek  şunları kaydetti  “Eşimin yıllardır böyle bir isteği vardı. Sürekli istiyordu. Vatan sevgisi de çok fazla. Tarih öğretmeni olmasından dolayı sanırım vatanda sevgisi çok yüksek. Ben de şu anda eşimle aynı heyecanı, aynı gururu yaşıyorum. Bu üniformayı giydiği için ayrıca ben de çok gururluyum. Bu imkan verildiği için de herkese çok teşekkür ediyorum”                                                                                   

Görme engelli Akar Demir ise “Üniformayı ilk defa giydim. Gerçekten çok güzel bir duyguymuş. Devletimize de bize bu imkanı verdikleri için çok teşekkür ediyorum. Allah askerimize ve devletimize zeval vermesin” şeklinde mutluluğunu ifade etti.                                           

Akar Demir’in eşi İkbal Demir ‘de“Bugün temsili askerlik için eşime eşlik ettim. Çok mutluyum. Gerçekten çok gururluyum. Şu anda duygularımı da çok zor ifade ediyorum. Devletimize çok teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.                                                                                   

Engelli askerlere gün boyu temel eğitim çalışması yaptırıldı. Eğitim sırasında askerlere, esas duruş ve asker selamı gösterildi.                                                      

 

 


Haber Kaynak : İHA

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”