Saçmacı Camii ibadete açıldı

 Saçmacı Camii ibadete açıldı

‘Referans Belediye Melikgazi’ ayrıcalığı ile marka projeleri hayata geçirmeyi sürdüren Melikgazi Belediyesi; Erenköy Mahallesinde Hayırsever Saçmacı Ailesi’nin desteği ile yapımını tamamladığı ve mimarisi ile göz kamaştıran Saçmacı Camii Cuma Namazı sonrası gerçekleştirilen törenle  ibadete açtı.

Erenköy Mahallesinde Hayırsever Saçmacı Ailesi’nin desteği ile yapımı tamamlanan ve mimarisi ile göz kamaştıran Saçmacı Camii’nin Cuma Namazı sonrası gerçekleştirilen açılış törenine Vali Gökmen Çicek, Kayseri AK Parti Milletvekilleri Şaban Çopuroğlu, Sayın Bayar Özsoy, Murat Cahit Cıngı, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Kaymakamı Bülent  Karacan, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kayseri üniversitesi Rektörü Kurtuluş Karamustafa, , Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın, Melikgazi İlçe Başkanı Gökhan Ülke ve Ayasofya Başimamı Prof. Dr. Mehmet Emin Ay katıldı.           

Hayırseverlerle el ele gönül gönüle çalışarak, Kayseri’ye hizmet ettiklerinin altını çizen Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu şu bilgileri paylaştı  “Hayırseverimiz Mehmet Saçmacı ve tüm Saçmacı ailesine çok teşekkür ediyorum. Biz Belediye olarak sağlık ocağı, okul, sosyal tesis ve cami gibi birçok hizmeti yapıyoruz. Tüm projelerimizin sayısı giderek artıyor ve birbiri ile yarışır hale geldi. Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız ile Kayserimiz için güzel işler yapıyoruz. Bunun için emek veriyor bu yönde çalışmalar yapıyoruz. Mimarisi Endülüs’teki İslam mimarisine çok benzer oldu. Gözlere hitap eden bir mimari ile camimizin yapımını tamamladık. Minare kız kulesini temsil ediyor. Çok güzel özel bir avlusu oldu. Burada birçok toplantı organizasyon yapılacak. Şuana kadar Melikgazi’mizde 40 yılda tam 20 caminin yapılmasına vesile olduk. 2023 yılımız açılışlar yılı olacak demiştik. Ardı ardına hizmetlerimizi açmaya devam ediyoruz. Birde 25 Temmuz Salı günü Maraş’ta ikinci konteyner kentimizin ikincisini açacağız. Melikgazi’de tüm Kayseri ile el ele verdik çalışıyoruz. Rabbim hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin. Camimizin Kayserimize hayırlı olmasını dilerim.”

Hayırsever Mehmet Saçmacı ise, caminin projesinin temelinden yapımına kadar camide emeğini esirgemeyen Mustafa Palancıoğlu’na teşekkür ederek camilerinin Kayseri’ye hayırlı olmasını diledi.

Açılış törenin bir diğer önemli isimi Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükılıç ise Hayırsever Saçmacı ailesine şükranlarını sunup “ Ne güzel bir teşvik, Allah razı olsun. Bir hayra vesile olmak ne güzel duygu. Melikgazi Başkanına ve ekibine teşekkür ediyoruz. Kayserimiz gelişiyor, valimiz, bakanlarımız, millletvekillerimiz ile el ele gönül gönüle vererek gayret içerisindeyiz. Hayırlı olsun diyor, cemaatinin bol olmasını temenni ediyorum.” İfadesini kullandı.                                                             

Vali Çiçek’ de, “Tüm Türkiye’nin zihninde Kayseri’nin güzel anıları vardır” diyerek başladığı sözlerini şöyle noktaladı  “Kayseri’nin hayırseverliği çok meşhur, burada herkesin eser bırakmak için yarış halinde olması meşhur. Değerli başkanımız Mustafa Palancıoğlu’nu ayrıca tebrik ediyorum. Mimaride kendisini aşmış, hayalini canlandırmış, muhteşem olmuş. İlimize hayırlı olsun.”                             

Dünya Ezan Okuma Şampiyonu Muhsin Kara’nın okuduğu Kuranı Kerim tilavetinden sorası dualar eşliğinde camii ibadete açılırken mimarisi  ile göz kamaştırdı.             

 

 

 

 

 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”