Sabancı Kültür Sitesi yeni nizamiye kapısına kavuştu

 Sabancı Kültür Sitesi yeni nizamiye kapısına kavuştu

Erciyes Üniversitesi’nin yenilenen Sabancı Nizamiyesi Kapısı ve Sabancı Kültür Sitesi ile Tıp Dersliklerinin bulunduğu bölgenin çevre düzenlemesinin açılışı gerçekleştirildi. 

Sabancı Nizamiyesi Kapısı ve Sabancı Kültür Sitesi ile Tıp Dersliklerinin bulunduğu bölgenin çevre düzenlemesinin açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Rektör Prof. Dr. Fatih Altun, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oktay Özkan, senato üyeleri, fakülte dekanları, yüksekokul ve meslek yüksekokulu müdürleri ile akademik ve idari personel katıldı.                                                                                                      

Rektör Prof. Dr. Fatih Altun açılış töreninde yaptığı konuşmada  çevre düzenlemesine katkı veren Büyükşehir Belediyesi’ne şükranlarını sunarak şunları kaydetti  “Üniversitemizin peyzaj konusunda iyileşmesi amacıyla master planımızı ortaya koymuş durumdayız. Bugünkü yaptığımız açılışta bir başlangıç olarak ortaya konulmuş oldu. Bundan sonraki süreçlerde Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Memduh Büyükkılıç’ın bize desteklerinin de devam edeceğine eminiz. Düzenlemede emeği geçenlere teşekkür ediyorum”                   

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’da Erciyes Üniversitesi’nin Kayseri’nin yüz akı olduğunu vurgulayıp, Erciyes Üniversitesi’ne yakışan bir çalışma örneğinin sergilendiğini belirterek şöyle konuştu  “Erciyes Üniversitesi bizim gururumuz. Aşıyı keşfeden üniversitemiz. Erciyes Üniversitesi bizim olmazsa olmazımız. Yapılan çalışmalar üniversitemize, şehrimize hayırlar getirsin”             Konuşmaların ardından Başkan Büyükkılıç, Rektör Altun ve davetliler tarafından yenilenen nizamiye kapısı ve çevre düzenlemesi yapılan bölgenin açılış kurdelesi kesildi.     

 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı

"Türkiye'de ilk olan sistemle geri dönüşüme katkı sağlıyoruz"

Kitap Fuarı ve Şenliği ziyaretçi akınına uğradı

Hobi bahçelerinde kuralar noter huzurunda çekilecek

Kadın kooperatifleri sayısı 43'e ulaştı

“Bu fuar, iş arayan ile işverenleri buluşturacak”

Kayseri'de şimşekler geceyi aydınlattı

Pusatlı mahallesinde yağmur duası yapıldı

“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik