Özhaseki :“Deprem bölgesinde el ele vererek yaralarımızı sarıyoruz”

 Özhaseki :“Deprem bölgesinde el ele vererek yaralarımızı sarıyoruz”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, resmi sosyal medya hesabından Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası etkilenen illerden Malatya’da kurulan geçici iş yerlerinin anlatıldığı bir video yayımlayıp “Deprem bölgesinde, yaralarımızı el ele vererek hızla sarıyoruz. Depremzede kardeşlerimiz için yapımını tamamladığımız 338 geçici iş yerimizi daha teslim ettik” ifadesini kullandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası, 11 ilde kalıcı konutların inşa sürecini yürütürken bir yandan da hayatın normale dönmesi ve esnafın yeniden ekonomik hayata dahil olması için geçici iş yerlerinin yapımını sürdürüyor. 

Bakan Özhaseki, depremlerden etkilenen illerden Malatya’da geçici iş yerlerinin kurularak esnafın yeniden ekonomik hayata dahil olduğunu, “Deprem bölgesinde, yaralarımızı el ele vererek hızla sarıyoruz. Depremzede kardeşlerimiz için yapımını tamamladığımız 338 geçici iş yerimizi daha teslim ettik. Esnafımız yeni yerlerinde "Bismillah" diyerek dükkânlarını açtı. Kazançları hayırlı, bereketli olsun.” ifadeleriyle anlatan bir video yayımladı. Videoda; Malatya Merkez’de 25 metrekareden oluşan 338 adet geçici ticaret alanı kurularak faaliyete geçtiği anlatıldı. 

Depremzede esnaflar, geçici iş yerlerinin kendilerine umut olduğunu belirterek, “Burası devletimizin verdiği imkânlarla yeniden bize bir umut, yeniden bir iş kaynağı oldu inşallah. Bu şekilde olması bizi çok sevindirdi, duygulandırdı. Güzel günlerin bizi beklediğini düşünüyoruz. Devletin esnafa destek olması gayet güzel. Havadar 25 metrekare, rutubet yok, nem yok. Adamlar yapmışlar. Ömür boyu ben burada kalırım. Malatya’nın en merkezi yeri. Etrafı açık, otopark problemi yok. Mescidi, lavabosu bütün donatılarıyla her şeyi çok iyi. Sayın Bakanımıza, emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür ederiz. Gerçekten güzel bir proje yapmışlar. Bu çarşıda her şeyi bulacaklar. Her türlü esnafa burada yer verilmiş.” ifadelerine yer verdi

 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”