"Oyun konsolu satıyoruz" diyerek 260 bin tl dolandırdılar

Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri sahte rumuz ve isimlerle oyun konsolu satış ilanı veren, paketlenme anına ait görüntülere dışarıdan kendileri ses montajı yaparak ve mağdurların bizzat ismini söyleyerek 19 ilde çok sayıda vatandaşı dolandıran 3 kişiyi yakalayıp gözaltına alarak haklarında işlem başlattı.

Alınan bilgiye göre, ilimizde yaşanan olayda sosyal medya uygulamaları üzerinden farklı rumuz ve isimler kullanarak oyun konsolu satış ilanı veren 3 kişi, uygulamalar üzerinden mağdurlarla irtibat sağladı. Şüpheliler, anlaşma sağlandıktan sonra mağdurları ikna ekmek amacıyla daha önceden kargoda gönderimi için paketlenen oyun konsolu paketlenme anına ait görüntülere kendileri ses montajı yapıp, mağdurların isminin söylendiği video görüntüleri yolladı. Bu yöntem ile mağdurları ikna eden şüpheliler, hesaplarına para geldikten sonra telefonları engelleyerek ürün göndermedi. Şikayetler üzerine harekete geçen Kayseri Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube’ye bağlı faaliyet gösteren  Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri yaptıkları çalışmalarda, şüphelilerin 19 farklı ilde çok sayıda vatandaşı benzer yöntemleri kullanmak suretiyle dolandırdığını ve 260 bin TL haksız kazanç sağladıklarını tespit etti. 

Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri söz konusu şahıslara yakalamak için gerçekleştirdikleri eş zamanlı operasyonlarda A.C., S.O. ve K.A.'yı yakalayarak gözaltına alıp haklarında işlem başlattı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şahıslar; geçirildikleri sağlık kontrolünün ardından  adliyeye sevk edilen 3 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak demir parmaklıklar ardına  gönderildi.


Haber Kaynak : İHA

Kavgada kan aktı

Bağ evi fareleri yakalandı

Kayseri’de otomobil tramvay yolunu girdi: 2 yaralı

Park halindeki otomobil yanarak küle döndü

Cinsel saldırıdan cezası bulunan şahıs polisten kaçamadı

İş yeri kurşunlandı

Tır devrildi, içecekler yola savruldu

Zehirlenen öğrencilerle ilgilenmek yerine, basın mensuplarına saldırdılar

Uyuşturucu operasyonları: 21 tutuklama

Terör soruşturmalarında 16 kişiye işlem yapıldı

Polis kaçakçılara göz açtırmıyor

Kazada yaralanan genç kız hayatını kaybetti

Otobüsle uyuşturucu sokmaya çalışanlar yakalandı

Operasyonda lav silahı ele geçirildi

İstemeye gittiği kızın abisini vurdu

Araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı