Meteoroloji’den sağanak yağış uyarısı

  Meteoroloji’den sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğünden açıklanan haftalık hava tahmin raporuna göre ilimizde yağışların hafta sonuna kadar aralıklı olarak devam edeceği, Salı günü öğle saatlerinden itibaren ise gök gürültülü sağanak yağış olacağı uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğünden yapılan değerlendirmelere göre ilimizde hava sıcaklıklarının mevsim normalleri altında seyredeceği, yağışların ise hafta sonuna kadar sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış şeklinde olacağı belirtildi.

Haftalık hava tahmin raporuna göre ilimizde Salı günü, gök gürültülü sağanak yağışlı en düşük sıcaklık 10, en yüksek sıcaklık 22 derece. Çarşamba günü aralıklı ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, en düşük sıcaklık 11, en yüksek sıcaklık 24. Perşembe günü gök gürültülü sağanak yağışlı, en düşük sıcaklık 11, en yüksek sıcaklık 25. Cuma günü parçalı bulutlu, en düşük sıcaklık 11, en yüksek sıcaklık 27 derece olması bekleniyor.

Meteoroloji’den yapılan açıklamada ayrıca, Kuvvetli yağış nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgâr ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli gerektiği uyarısında bulunuldu. 

Öte yandan öğleden sonra başlayan sağanak şehir merkezinde bir çok mahallede etkili olurken, su baskınları ve trafikte aksamalara neden oldu.                      

Yine Yeşilhisar ilçesinde etkili olan sağanak yağışın ardında sel meydana geldi. Sel nedeniyle dağlık alandan akan sular, Kayseri-Niğde karayoluna indi. Yol sular altında kalırken, Niğde tarafına giden araçların geçişine izin verilmediği öğrenildi. 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”