Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

  Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

Yavuzlar Mahallesi’nde yalnız yaşayan 61 yaşındaki Şengül Yılmaz, babasından kalan yetim maaşıyla geçinemeyince topladığı ekmekleri satarak geçinmeye çalışıyor.

Kayseri’nin Kocasinan ilçesine bağlı Yavuzlar Mahallesi’nde yalnız yaşayan 61 yaşındaki Şengül Yılmaz, babasından kalan müstakil ev hırsızlar ve yağmacılar tarafından zarar görünce, yalnız olduğu için evinden ayrılmak zorunda kaldı. Babasından kalan evindeki eşyaları yağmalanan ve metruk olduğu için evin yıkılmasından sonra yetim aylığı ile geçinmeye çalışan Yılmaz, topladığı kuru ekmekleri satarak günlük ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor. Ev sahibi ile de kira artışı yüzünden anlaşmazlık yaşayan Şengül teyze, yetkililerden kendisine çalışabileceği bir iş kapısı bulmalarını istiyor. 

Yetkililerden kendi ayakları üzerinde durabileceği bir iş isteyen Şengül Yılmaz yetkililere ve hayırseverlere şöyle seslendi “Kayseri’de Yavuzlar Mahallesi’nde yaşıyorum. Burada doğdum büyüdüm. Mitral kapak hastasıyım, epilepsim ve yüzde 54 engelliyim. Daha önce de bu mahallede babamızın müstakil evinde oturuyordum. Orada 10 senedir sürekli hırsızlık olduğu için tek başıma mücadele edemedim. Evim 1 sene önce yağmalandı, daha sonra da orayı toparlayamadım, çıkmak zorunda kaldım. Belediye tarafından da metruk ev durumuna düştüğü için yıkıldı orası da. Şu anda buradayım ama ev kirası biraz arttı. Ben yüzde 25 arttırdım kirayı ama ev sahibimle problem yaşıyorum. O 2 değil 5 de versen evimden çık diyor. Ben de şu an bilmiyorum ne yapacağımı. Geçimimi sağlamak için yetim aylığı alıyorum. Hayat şartları ağırlaştı ve evim yağmalandığı için eşyalarım a’dan z’ye gittiği için bocalıyorum. Ek iş olarak da ben pandemiden beri ekmek toplayıp satıyorum. O da kilosu 2 TL’ye çıktı. Kuruttuğum zaman 50 kilosunu 25 TL kalıyor öyle idare etmeye çalışıyorum. Pazar alışverişi su gibi giderlerimi karşılıyorum. Ben yüzde 54 engelliyim. Yetkililerden bana çalışabileceğim bir iş bulunmasını istiyorum. Bir de bir ev bulmak istiyorum çünkü ev sahibim de evden çıkmamı istiyor. Ben yetkililerden iş istiyorum. Kendi ayaklarımın üzerinde durmak istiyorum. Zaten ufak tefek işler yaptım. Geçen sene kozalak şurubu yapıp sattım. Bu sene yağmurlar çok yağdığından galiba olmadı yapamadım. El örgüsü gibi ufak tefek şeyler yapmaya çalışıyorum kendimce” 

 


Haber Kaynak : İHA

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor