Köy Okulları’na 5 bin kitap

 Köy Okulları’na 5 bin kitap

Yahyalı Belediyesi’nin “Okuduysan Arkadaşınla Paylaş” sloganı ile gerçekleştirdiği  kitap toplama kampanyasından elde edilen 5 bin kitap kırsal mahallerde eğitim veren okulların öğrencilerine dağıtıldı.

 “Okuduysan Arkadaşınla Paylaş” sloganı ile gerçekleştirilen kitap toplama kampanyasından elde edilen yaklaşık 5 bin  kitabın toplandığı kampanyada, köy okullarında okuyan öğrencilerin okumak istedikleri kitaplara kolayca ulaşmaları sağlanırken;  kampanya kapsamında Çubuklu Özkoyuncu Ortaokulu’nu Yahyalı Kaymakamı Mehmet Kaya ile birlikte ziyaret eden ve kitap desteği sağlayan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, kitap okumanın önemli olduğunu, öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmak ve ihtiyaç sahibi çocuklara kitap temin etme noktasında kitap toplama kampanyasına büyük önem verdiklerini vurgulayarak şunları kaydetti “ Kitap toplama kampanyamızda evlerde okunmayan kitapları toplayarak köy okullarımızın kütüphanelerine kazandırdık. Bu vesile ile bugün Çubuklu Ortaokulumuzu ziyaret ederek, kütüphanelerine kitap desteği sağlıyoruz. Kampanyada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Her şeyin başı okumak diye düşünüyorum. İlk emri “Oku” olan bir dinin mensupları olarak, okursak çocuklarımız kazanacak, okursak ilçemiz kazanacak. İnşallah şuan devam eden “Okuyan İlçe Yahyalı” projesinin de meyvelerini ileriki günlerde toplayacağız.” 

Yahyalı Kaymakamı Mehmet Kaya ‘da konuşmasında kitapların öğrenciler tarafından okunması noktasında öğretmelerden gayret beklediklerini vurgulayarak şöyle konuştu  “Okulumuza bakanlığımızın ve belediyemizi n destekleri ile güzel bir kütüphane oluşturulmuş. Öğrencilerimiz kitap okuma noktasında buradan istifade ediyorlar. Kitap toplama kampanyasında toplanan kitaplar okullarımıza dağıtılmış. Kitapların öğrenciler tarafından okunması noktasında öğretmelerimizden gayret bekliyoruz. Neslimizi ihmal etmeyeceğiz. Eğer ihmal edersek geleceğimizi ihmal ederiz.” 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

27 bin 570 öğrenciye "kırtasiye" desteği sağladı

'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”