Kocasinan Bulvarı - İstasyon Caddesi Kavşağı'na nefes aldıracak çalışma

 Kocasinan Bulvarı - İstasyon Caddesi Kavşağı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kocasinan Bulvarı ile İstasyon Caddesi’nin kesiştiği hemzemin kavşakta günün belirli saatlerinde yaşanan trafik yoğunluğunu en aza indirmek için çalışmalara başladı. Fen İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler tarafından yürütülen çalışma ile Sümer Üst Geçidi inişindeki kavşakta elips biçimindeki adanın uzun kenarı kısaltılarak kavşak içindeki ada dairesel forma yakın hale getiriliyor.
Ana arterlerde yaşanan trafik sorununu en aza indirmek için kararlı adımlar atmaya devam eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç yönetimindeki Kayseri Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların ulaşım konforunu arttıracak çalışmalarına devam ediyor. Büyükşehir, kent genelini kapsayan planlamalarla alternatif ulaşım yollarını hizmete sunarken, öte yandan önceki yıllarda yapılan ve hizmet veren kentin en işlek caddelerini, bir yandan kaliteli, çevreye duyarlı ve modern asfalt çözümleri ile yenilerken, diğer taraftan da işlek caddelerde fiziksel düzenlemeler yaparak trafik akışını daha güvenli ve daha hızlı hale getiriyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatları doğrultusunda projeler ve planlamalar üreten Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, Mimarsinan Katlı Kavşağı’ndan sonra bu kez de Kocasinan Bulvarı ile İstasyon Caddesi’nin kesiştiği hemzemin kavşakta çalışmalara başladı. Ekipler, Sümer Üst Geçidi inişindeki kavşakta elips biçimindeki adanın uzun kenarını kısaltarak kavşak içindeki adayı dairesel forma yakın hale getiriyor. Çalışma kapsamında ayrıca Kocasinan Bulvarı’ndan kavşağa geliş yönündeki U dönüşlerin katılım şeritlerini yola dâhil eden ekiplerin çalışması ile yolun daha kullanışlı halde hizmet vermesi amaçlanıyor. Vatandaşların gün içerisinde herhangi bir sorun yaşamamaları için tüm tedbirleri alan Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, çalışmaları taşıt trafiğinin az olduğu zaman dilimlerinde ve özellikle gece saatlerinde yürütüyor. Öte yandan, kavşak geometrisinde yapılan düzenleme sonrası Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından sinyalizasyon sisteminde yapılacak yeni düzenlemelerle kavşakta bekleme süreleri en aza indirilecek.
Büyükşehir Belediyesi, yaptığı bu çalışma ile kavşakta bekleme sürelerinin kısalması, zaman tasarrufu yanında egzoz emisyonlarının azaltılması, beklemelerden kaynaklı yakıt tüketiminin minimize edilmesi ve sürücülerin günlük yaşam kalitesinin arttırılması gibi kazanımlar hedefliyor.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”