Kayü – Helal Kurumu işbirliği protokolü

 Kayü – Helal Kurumu işbirliği protokolü

Kayseri Üniversitesi ile Helal Akreditasyon Kurumu arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Kayseri Üniversitesi ile Helal Akreditasyon Kurumu arasında imzalanan işbirliği protokolü ile  iki kurum arasında bilgi alış verişinin yanında helal alt yapısının geliştirilmesi, helal belgeli ürün ve hizmet farkındalığının artırılması, helal konusuna yönelik bilimsel çalışmaların teşvik edilmesine yönelik toplantı, çalıştay ve eğitim gibi faaliyetlerde işbirliğinin güçlendirilmesi amaçlanıyor. Rektörlük Senato Salonunda gerçekleştirilen işbirliği imza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa şu bilgileri paylaştı “Bu protokol ile biz, ülkemizin helal kalite alt yapısına katkı sağlamayı, özellikle üniversitemizdeki bu bağlamda yapılacak bilimsel çalışmalarla farkındalığı artırmayı ve helal belgeli ürün hizmet alanlarında karşılıklı bilgi işbirliğini güçlendirmeyi amaçlıyoruz. İnşallah imzalanan bu protokol, Kayseri Üniversitemize, Kayseri’mize ve ülkemize olumlu çıktılar oluşturmaya vesile olur. Protokolün hayırlı olmasını diliyorum”                         

Helal Akreditasyon Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Soylu’da protokolün kağıt üzerinde kalmayacağını birlikte somut projelere imza atılacağını vurgulayarak şunları kaydetti “ Biz Helal Akreditasyon Kurumu olarak bu kapsamda yaptığımız protokollerle Türkiye’nin kalite altyapısına hizmet verme anlayışı ile hareket ettik. İnşallah bu protokolün neticesi de somut sonuçlar elde edeceğiz. İmzalanan işbirliği protokolünün tekrar hayırlı olmasını diliyorum”                                                                                     

Konuşmaların ardından Rektör Karamustafa ile Helal Akreditasyon Kurumu Başkanı Soylu, Türkiye’nin helal kalite alt yapısını güçlendirme, yükseköğretim kurumları düzeyinde bilimsel araştırmalarla farkındalığı artırma ve helal belgeli ürün ve hizmet alanlarında karşılıklı bilgi alış verişini ve işbirliğini artırmanın amaçlandığı işbirliği protokolüne imza attı.                           

Helal Akreditasyon Kurumu Başkanı Soylu, protokol öncesi Kayseri Üniversitesi Gıda Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni gezerek yetkililerden bilgi aldı.         

 

 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı

"Türkiye'de ilk olan sistemle geri dönüşüme katkı sağlıyoruz"

Kitap Fuarı ve Şenliği ziyaretçi akınına uğradı

Hobi bahçelerinde kuralar noter huzurunda çekilecek

Kadın kooperatifleri sayısı 43'e ulaştı

“Bu fuar, iş arayan ile işverenleri buluşturacak”

Kayseri'de şimşekler geceyi aydınlattı

Pusatlı mahallesinde yağmur duası yapıldı

“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik