Kaski’den kurban atıkları için uyarı!

 Kaski’den kurban atıkları için uyarı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, altyapının zarar görmemesi için kurban atıklarının atık su ve yağmur suyu hatlarına atılmaması konusunda ilimiz sakinlerini uyardı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi - KASKİ Genel Müdürlüğü, yaklaşan kurban bayramı öncesinde yazılı bir açıklama yaparak hayvansal atıklar ile ilgili önemli bir hatırlatmada bulundu. 

Çevreye bilinçsizce atılan kurban atıklarının altyapıya ciddi şekilde zarar verdiğine vurgu yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Kentimiz genelinde atık su ve yağmur sularını toplayarak arıtma tesislerine ileten şebeke hatlarına atılan kurban atıkları ve çöpler nedeniyle mevcut hatlar maalesef işlevini yitirebiliyor. Kurban atıklarının kesinlikle kanalizasyon hatlarına ve yağmur suyu ızgaralarına atılmaması, şehir kanalizasyon şebekesinin sağlıklı çalışması açısından son derece önemlidir. Maalesef şebeke hatlarına bilinçsizce atılan kurban atıkları yüzünden tıkanmalar oluşmakta. Bunun sonucunda da yağmur sonrasında su baskınları yaşanmakta. Bu durum kurumumuz için maddi açıdan büyük kayıplara neden olurken, halk sağlığı açısından da ciddi risk oluşturmakta. Bu yüzden vatandaşlarımızı kurban atıklarını mazgallar, atık su ve yağmur suyu hatlarına atmamaları konusunda duyarlı olmaya ve hassasiyet göstermeye davet ediyoruz. Kentimizin dört bir yanında kanalizasyon hatları ve mazgalların periyodik temizliğini aksatmadan yapıyoruz. Ekiplerimizce bayram öncesinde de atık su ve yağmur suyu taşıyan hatlarda son teknoloji ekipmanlarla kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirildi. Kurban Bayramı tatili süresince de hizmetlerin aksamaması için tüm ekiplerimiz ile gerekli önlemleri alarak olası olumsuzluklara karşı 7/24 esasına göre hizmet vermeye devam edeceğiz. Bu vesile ile tüm İslam Aleminin Mübarek Kurban Bayramı’nı tebrik ediyoruz.”

Diğer yandan, Kurban Bayramı süresince içme suyu ve kanalizasyon ile ilgili her hangi bir olumsuzluk ile karşılaşılması durumunda abonelerin 185 Çağrı Merkezi’ni arayarak gerekli desteği alabilecekleri vurgulandı.

 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”