Fatma Çolakbayrakdar Çölyaklı aileleri ziyaret etti

 Fatma Çolakbayrakdar Çölyaklı aileleri ziyaret etti

Kocasinan Belediyesi, gıda alerjisi olarak bilinen ve ilçe genelinde ikamet eden 217 çölyak hastasına  düzenli olarak glütensiz ürün paketi dağıtırken;  Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’ın eşi Fatma Çolakbayrakdar, dağıtıma eşlik edip çölyak hastaları ve ailelerini ziyaret etti.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’ın eşi Fatma Çolakbayrakdar, çölyak rahatsızlığına farkındalık oluşturmak amacıyla Şaştım, Kocaoğlu ve Yıldız ailelerini ziyaret etti. 

Fatma Çolakbayrakdar, ilk olarak Yenimahalle de ikamet eden Şaştım ailesinin misafiri oldu. 20 senedir çölyak rahatsızlığı yaşayan Pakize Şaştım ile çölyakın zorlukları hakkında sohbet eden Fatma Çolakbayrakdar, Başkan Çolakbayrakdar’ın yoğun iş temposu nedeniyle ziyarete katılamadığını ancak selamlarını gönderdiğini ifade etti.                             

Pakize Şaştım’da şükranlarını sunarak şöyle konuştu “Başkanımız çok iyi yürekli biri Allah razı olsun. Biz ürünleri bulmakta çok zorlanıyorduk ama bu projeyi ilk başlatan Kocasinan Belediyesi’nin sayesinde sıkıntı yaşamamaya başladık. Her zaman yanımızda ve bizlere çok destek oluyor. Belediyemizin verdiği glütensiz ürünler bizim için çok kıymetli. Desteklerinizden dolayı teşekkür ederim”                             

Ziyarette Fatma Çolakbayrakdar, Pakize hanımın annesine Kocasinan Akademi’de eğitim alan gönüllü kursiyerlerin örmüş olduğu şalı hediye etti.                               

Fatma Çolakbayrakdar, ikinci olarak Yenimahalle’de 10 yıldır glüten alerjisi olan Dilara Yıldız (14) ’ın ailesini ziyaret etti. Ev ahalisiyle sohbet edip, yakından ilgilenen Fatma Çolakbayrakdar, Kocasinan Belediyesi olarak her zaman yanlarında olduklarını vurguladı.                       

Yine Türkiye’de bir ilk olan Kayseri’nin yöresel mutfağının glütensiz olarak hem imalatının yapıldığı hem de paket hizmetinin olduğu ‘Kafe Sinan Glütensiz’ tesisini ziyaret eden Fatma Çolakbayrakdar, profesyonel aşçılar tarafından glütensiz şekilde hazırlanan Kayseri mutfağının lezzetlerini inceledi. Fatma Çolakbayrakdar, çölyak hassasiyeti olan ve sağlıklı yaşam için glütensiz beslenmeyi tercih edenleri, Yakut Mahallesi’ndeki Kafe Sinan’a davet etti.                               

Türkiye’de ilk olarak 2017 yılında başlatılan ve diğer belediyelere örnek olan uygulamayla ilçe genelinde ikamet eden 217 çölyaklı aileye bugüne kadar 5 bin 137 çölyak paketi dağıtıldığı bildirilirken;  Kocasinan Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'nün hazırladığı glütensiz ürün paketlerinin içerisinde; ekmek unu, hamur işi unu, spagetti, penne makarna, çorbalık şehriye, irmik, mısır gevreği, çikolatalı fındık ezmesi, kurabiye, susamlı çubuk kraker ve tahinli kurabiye gibi glüten içermeyen yiyecekler bulunduğu öğrenildi.                             

 

 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı