Depremzede çocuklara oyun terapisi hizmeti

  Depremzede çocuklara oyun terapisi hizmeti

ERÜ Hastanelerinde, başta deprem bölgesinden gelen çocuklar olmak üzere ihtiyaç duyan tüm çocuklar için oyun terapisi hizmetleri verilmeye başlandı.

Deprem bölgesinden gelen çocuklar başta olmak üzere ihtiyaç duyan tüm çocuklar için oyun terapisi hizmetleri verilmeye başladıklarını duyuran Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Fatih Horozoğlu şu bilgileri paylaştı “Mustafa Eraslan-Fevzi Mercan Çocuk Hastanesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Polikliniği içerisinde depremden etkilenen çocuklarımız için yeni oluşturduğumuz Afet Destek Polikliniğimiz hizmet vermeye başladı. Bu polikliniğimiz içerisinde depremzede ve diğer çocuklarımız için oyun terapisi hizmetlerine de başlamış bulunmaktayız.”                                                 

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları AD. Başkanı Doç. Dr. Esra Demirci’ de, “Ülkemizde yaşanan deprem felaketi sonrasında bölümümüze başvuran hastalar için Afet Destek Polikliniği oluşturuldu ve çocuklarımız için Oyun terapisi hizmetleri verilmeye başlandı” diye konuştu.                                                                 

Oyun terapisinin tarihçesine de değinen Doç. Dr. Esra Demirci ise çocukların oyun terapisi ile duygularını keşfedeceğine dikkat çekerek şöyle konuştu “Oyun terapisi yaklaşık yüz yıllık bir geçmişe sahip ve çocuklarla iletişim kurmanın bir yolu. Oyun terapisinde çocuklar doğal dilleri olan oyunu kullanarak kendilerini ifade ederler. Ayrıca yaşadıkları problemleri oyun oynayarak canlandırır ve böylelikle tarif edemedikleri duygularını keşfederler. Biz de Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları AD. olarak “Çocuklar Oynayarak İyileşir” gerçeğini dikkate alarak yaşadığımız afet sonrası Hastaneler Başhekimimiz Sn. Prof. Dr. Fatih Horozoğlu’nun katkılarıyla  “Oyun Terapisi” odamızı açmış bulunmaktayız. Başta deprem bölgesinden gelen çocuklarımız olmak üzere ihtiyaç duyan tüm çocuklarımız için Çocuk Merkezli Oyun Terapisi, Bilişsel Davranışçı Oyun Terapisi ve Filial Terapi başta olmak üzere oyun terapisi hizmetlerimizin başladığını duyurmaktan memnuniyet duyuyoruz”       


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı