‘Dadaloğlu’ temalı şiir yarışması sonuçlandı

 ‘Dadaloğlu’ temalı şiir yarışması sonuçlandı

Büyükşehir Belediyesi’nin Dr. Memduh Büyükkılıç başkanlığında hayata geçirdiği kültür sanat etkinlikleri kapsamında her yıl geleneksel olarak düzenlenen şiir yarışmasının beşincisi sonuçlandı. Şanlıurfa’dan Ramazan Aşar ‘Yüzün Gurbetin Göğüdür’ isimli şiiri ile birinciliğe hak kazandı.

Büyükşehir Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği ve bu yıl  ‘Dadaloğlu’ temalı gerçekleştirilen Şiir Yarışması’nın sonuçları belli oldu. 

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Öztürk, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Salih Özgöncü, Prof. Dr. Mehmet Narlı, Prof. Dr. Nurullah Genç, Prof. Dr. Ömür Ceylan, Ali Günvar, Ali Ural, Hayati İnanç ile Vedat Ali Tok ve Yavuz Bülent Bakiler’in yer aldığı seçici kurul tarafından belirlenen sonuçlara göre birincilik derecesini, ‘Yüzün Gurbetin Göğüdür’ adlı şiiri ile Şanlıurfa’dan Ramazan Aşar elde etti. Yarışmada ikinci, ‘Diyar-ı Gurbetteyim’ adlı şiiri ile Aydın’dan katılan Saltuk Buğra Bıçak olurken, ‘Dumansız Yangın’ adlı şiiri ile Kayseri’den katılan İbrahim Şahin üçüncü oldu.

Mansiyon ödülüne hak kazanan diğer 3 derece ise şu şekilde oluştu; dördüncü ‘Gurbet’ adlı şiiri Bursa’dan katılan Selami Yıldırım, beşinci ‘Sor Beni’ adlı şiiri ile Malatya’dan katılan Yunus Laçin, altıncı ‘Pranga’ adlı şiiri ile Ankara’dan katılan Birsen Bağcı.

Yarışma sonuçlarına göre birincilik derecesi için belirlenen 6 bin TL, ikincilik derecesi için 5 bin TL, üçüncülük derecesi için ise 4 bin TL ödül ile 3 katılımcı için 1000’er TL mansiyon ödülü sahibini buldu.

Yarışma sonuçlarını açıklayan yazar Ali Günvar emeği geçenlere şükranlarını sunarak şunları kaydetti “Manadan ve kelamdan lafza indirgenmiş olan insan sözünü, lafız düzeyinden dile indirgemekte, sonra da dil düzeyinden konuşma ve söyleme götürmekte dilin en önemli fonksiyonlarından biri olan şiiri bu biçimde desteklediği için Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve kültür ekibine çok teşekkür ediyorum. Bunun başka belediyelere de örnek olmasını temenni ediyorum”                                                 

 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü

Çocuk Kitap Fuarı Ve Şenliği’nde çocuklara özel konser

Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü