Çolakbayrakdar:“Çiftçiler üretmezse aç kalırız”

 Çolakbayrakdar:“Çiftçiler üretmezse aç kalırız”

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Yemliha Mahallesi'nde çiftçilerle bir araya gelip tarımsal üretiminin önemine dikkat çekti.

İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin ve Kocasinan Ziraat Odası Başkanı Abdulkadir Güneş ile birlikte Yemliha Mahallesi’nde çiftçilerle bir araya gelen Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, onların tek tek fikir ve görüşlerini dinledi.                  

Hükumetin politikaları ve Kocasinan Belediyesinin hizmetleriyle kırsal mahallelerin cazibe merkezi haline geldiğini ve kırsal mahallelerin değerine değer kattıklarını belirten Başkan Çolakbayrakdar şunları kaydetti  “Çiftçilerimizin, daha fazla üretebilmesi ve ürün çeşitliliği için yoğun çaba sarf ediyoruz. Tarımsal üretimi, ziraatı ve hayvancılığı daha fazla artırmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. İlçemizde Yemliha bölgesi, en fazla tarım üretiminin yapıldığı yerdir. Bu çerçevede vatandaşlarımızın doğduğu topraklarda üreterek yaşaması için projeler geliştirip, destekliyoruz. Her zaman çiftçi kardeşlerime dile getirdiğim; ‘Eğer siz buralarda ekmezseniz, dikmezseniz ve üretmezseniz, şehirdeki insanlar aç kalır’. Bu bölgelerde ne kadar çok ekip, dikim ve tarımsal üretim olursa, bir o kadar ülkenin kalkınmasına katkı olur. Tarımsal üretime; ülkemiz, Kayseri’miz ve Kocasinan’ımız el elverişli yerlerdir. Kocasinan bölgesi, Kayseri’deki ziraat ve hayvancılık üretimi alanında yaklaşık yüzde 20’sını oluştururken diğer 15 ilçemizde yüzde 80’nını oluşturmaktadır. Bu noktada en büyük üretim kapasitesi olduğu ilçe Kocasinan’dır. Ayrıca metropol bir ilçe olan Kocasinan, bu konuda avantajlı konuma sahiptir”                                                           

Kocasinan Belediyesi olarak çiftçilere alternatif ürün çeşitliliği sunduklarına dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar sözlerini şöyle noktaladı “Siyez ve gacer buğdayı, tıbbı ve aromatik bitkiler, aspir ve organik tarım gibi projelerimizle çiftçilerimizi destekliyoruz. Çiftçi kardeşlerimizin üretmiş oldukları ürünler, şehrimiz ve ülkemizin ekonomisine büyük katkı sağlamaktadır. Bundan dolayı yapılan üretimin, ne kadar değerli ve önemli olduğunu göstermektedir. Kocasinan'da yaşayan ve geçimini çiftçilik yaparak sağlayan vatandaşlarımızın, doğdukları topraklarda yaşamalarını sağlayarak refaha ulaştırmak için projeler üretmeye devam edeceğiz. Çiftçi kardeşlerimizle birlikte Kocasinan’da yeni ürünler üretebilmenin önünü açıp, onların daha iyi koşullarda yaşamalarına katkı sağlayacağız. Gayretimiz, Kocasinan’ı tarım, eğitim, bilim, kültür, sanat, spor ve sağlık merkezi yapmak, modern bir dünya şehrinin vizyonuna taşımaktır. Üreticilerimize ve çiftçimize desteğimizi artırarak, devam edeceğiz. Hem şehrimize hem de ülke ekonomisine katkı sunacağız”                                                                                  

Çiftçiler de uygulamalar sayesinde ülke ekonomisine daha fazla katkı sağladıklarını belirterek, hayata geçirdiği proje ve çalışmalarla her zaman çiftçinin yanında olan Başkan Çolakbayrakdar’a şükranlarını sundular.                                                                                                    


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

‘Büyük Su Projesi’ başladı

"Türkiye'de ilk olan sistemle geri dönüşüme katkı sağlıyoruz"

Kitap Fuarı ve Şenliği ziyaretçi akınına uğradı

Hobi bahçelerinde kuralar noter huzurunda çekilecek

Kadın kooperatifleri sayısı 43'e ulaştı

“Bu fuar, iş arayan ile işverenleri buluşturacak”

Kayseri'de şimşekler geceyi aydınlattı

Pusatlı mahallesinde yağmur duası yapıldı

“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”