Çolakbayrakdar: “Amacımız her hane fertlerinin mutlu olmasıdır”

 Çolakbayrakdar: “Amacımız her hane fertlerinin mutlu olmasıdır”

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, meclis üyeleri ile birlikte belediye bünyesinde faaliyet gösterecek olan ve açılışına gün sayan ‘Dost Market’i ziyaret edip “Amacımız, Kocasinan’da her hanenin mutlu olmasıdır” değerlendirmesinde bulundu.

Kocasinan Belediyesi Meclis üyelerine Seyrani Mahallesi’ndeki açılışına gün sayan Dost Market’in nasıl işleyeceği hakkında bilgiler aktaran Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, mağazanın gülü olarak nitelediği ve Sosyal Market çalışanı down sendromlu Ahmet Özlü ile yakından ilgilendi. 

Raflarda yerini alan ürünleri kontrol eden Başkan Çolakbayrakdar, marketten Kocasinan Bölgesinde yaşamını sürdüren ve bazı kriterlere göre belirlenen vatandaşların temel gıda ve temizlik ihtiyaçlarının karşılanacağını kaydetti.                                                                               

Her alanda olduğu gibi sosyal belediyecilikte de Türkiye’ye örnek olan hizmetler ürettiklerini vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar sözlerini şöyle sürdürdü “Kocasinan sınırları içerisinde tespit edilmiş ailelerin ihtiyaçlarına yardımcı olmaya gayret gösteriyoruz. ‘Kocasinan Gönüllüsü’ adı altındaki tüm hayırseverlerimizle el birliği içerisinde ihtiyaç sahiplerine yardım ediyoruz. Bu doğrultuda yine örnek olacak ‘Dost Market’imizle Kocasinan’da uzatmadık el, dokunmadık gönül bırakmamanın çabası içerisindeyiz. Mağazamıza, ürünlerimiz gelmeye başladı ve en kısa zamanda açılışını gerçekleştireceğiz. Bütün amacımız; şehrimizde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın gönüllerine dokunacak hizmetler üretebilmektir ve Kocasinan’da her hanenin mutlu olmasıdır”         

Başkan Çolakbayrakdar, Türkiye’ye model olan Kayseri Belediyeciliğini ileri bir noktaya taşımak için çalışmaları artırarak devam edeceklerini sözlerine ekledi.                             

Öte yandan Kocasinan Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesindeki Dost Mağaza’da alışveriş yapanlar, sosyal durumlarına göre belirleniyor ve nüfus sayılarına, gereksinimlerine göre ‘Dost Eli’ isimli kart veriliyor. Dost Eli kartını alan vatandaşlar, kartta yüklü miktardaki para puan limiti kadar ürün alabiliyorlar. Yeni açılacak olan Dost Market’te ise aynı uygulama ile ihtiyaç sahipleri, kendi adlarına alacakları ‘Dost Eli’ kartı ile marketteki gibi alışveriş keyfini yaşamaya başlayacak.

 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı

"Türkiye'de ilk olan sistemle geri dönüşüme katkı sağlıyoruz"

Kitap Fuarı ve Şenliği ziyaretçi akınına uğradı

Hobi bahçelerinde kuralar noter huzurunda çekilecek

Kadın kooperatifleri sayısı 43'e ulaştı

“Bu fuar, iş arayan ile işverenleri buluşturacak”

Kayseri'de şimşekler geceyi aydınlattı

Pusatlı mahallesinde yağmur duası yapıldı

“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik