Büyükkılıç’tan ‘İnsan Hakları’ vurgusu

  Büyükkılıç’tan ‘İnsan Hakları’ vurgusu

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ile birlikte 10 Aralık İnsan Hakları Günü ve Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen konferansa katıldı. Konferansta konuşan Başkan Büyükkılıç ‘İnan Hakları’ vurgusu yaptı.

Erciyes Üniversitesi  Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen ‘İnsan Hakları Günü Konferansı’nda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, insan hakları konusunun bir kültür meselesi olduğuna dikkat çekerek şunları kaydetti  “Bu bir kültür meselesi, biz Osmanlıyız, Selçukluyuz, Cumhuriyetiz. O açıdan bizim kültürümüz, inancımız olmazsa olmazımız. Birbirimize saygıda kusur etmiyorsak insan hakları var zaten demektir. Kendimizi karşımızdakinin yerine koyarak hareket ediyorsak zaten insan haklarını korumuş oluruz. Ama zulmetmeyi, insanların haklarını yok saymayı, ona değer vermemeyi adeta kendimize ilke edinmişsek bir haktan da söz edilemez. Önemli olan güçlü olmak değil, önemli olan haklı olmaktır. Bizim öğretimizde haklı olan her zaman güçlüdür”                                                                                 

Sözlerinin devamında ülkenin geleceği olan gençlerin özgüvenli ve donanımlı olması gerektiğini kaydeden Başkan Büyükkılıç, batı ülkelerinin insan hakları konusunda uyguladığı çifte standarda vurgu yaparak şöyle konuştu  “İşin acı tarafı batı batı diyerek hayranlık duyduğumuz ülkeler kendileri bu konularda acımasızca insan haklarını ihlal ederken gündeme gelmiyor, bizim gibi ülkelerle ilgili herhangi bir konu olduğu zaman yaygara koparmayı da asla ellerinden bırakmıyorlar. Elbette çevremizde olup biten olaylar ve savaşlardan sonra gözlemlediğimiz insanların rengine, ırkına, yaşantısına, inancına bağlı olarak çifte standart uygulayan ülkeleri de hiçbir zaman unutmuyoruz. O açıdan merhamet etmeyene merhamet olunmaz. Bu ülke merhametli insanların ülkesi, bu ülke Müslüman Türk milletinin ülkesi, inanca saygı duymanın en güzel örneklerini veren bir ülke. Bu ülkenin insanı olmak, bu ülkede yaşıyor olmak bizler için onur ve gurur vesilesi. Ülkemizle övünelim, şehrimizle övünelim, birbirimizi sevelim. Bu önemli ve anlamlı günde sizlerle birlikte olmaktan keyif aldığımızı paylaşıyorum.”     

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ise, acı bir zamanda yaşadıklarını, dünya genelinde yaşanan odak noktası insan olan acı olayları anlatarak, insana saygının ve insan haklarının önemine işaret etti.

Erciyes Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Profesör Dr. Yunus Yoldaş ise insan hakları ile ilgili bilgiler verirken, ERÜ Hukuk Fakültesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muammer Hakan Poyrazoğlu da 10 Aralık 1948’te Birleşmiş Milletler tarafından İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin kabul edildiğini belirterek, o tarihten bu yana 10 Aralık ve haftasında insan hakları ile ilgili bir takım etkinlikler yapıldığını belirtti.

Plaket takdimi gerçekleştirilen programda, İl İnsan Hakları Kurul Üyeleri konferans verdi.

 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı

"Türkiye'de ilk olan sistemle geri dönüşüme katkı sağlıyoruz"

Kitap Fuarı ve Şenliği ziyaretçi akınına uğradı

Hobi bahçelerinde kuralar noter huzurunda çekilecek

Kadın kooperatifleri sayısı 43'e ulaştı

“Bu fuar, iş arayan ile işverenleri buluşturacak”

Kayseri'de şimşekler geceyi aydınlattı

Pusatlı mahallesinde yağmur duası yapıldı

“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik