Akkışla’ya süt işleme tesisi

 Akkışla’ya süt işleme tesisi

Büyükşehir Belediyesi, günlük 25 ton süt üretimi olan Akkışla ilçesine süt üreticilerinin desteklenmesi amacıyla Süt İşleme Tesisi yapacak.

Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, ilçelere yatırım ve hizmet bağlamında özel önem verirken, bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi yatırımları sürüyor.

Büyükşehir, Akkışla ilçesindeki süt üreticilerinin desteklenmesi amacıyla Akkışla ilçesine Süt İşleme Tesisi yapılmasını amaçlayan bir yatırıma imza atacak. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, 16 ilçeyi birbirinden ayırmadan, ötekileştirmeden ilçelere hizmetlerinin süreceğini belirterek, “Hiçbir ilçeyi diğerinden ayırmadan, ötekileştirmeden 16 ilçe belediye başkanlarıyla uyum kültürü ve ağabey, kardeş ilişkisi içerisinde çalışıyoruz. Her ilçeye tüm imkânları seferber ederek hizmet götürmek için gayret gösteriyoruz” değerlendirmesinde bulundu.                                           

İlçe belediyelerin hizmet üretmesine katkı sunmaya devam edeceklerini ifade eden Başkan Büyükkılıç, “Akkışla ilçemizin de ihtiyacı olan ve süt üreticilerini destekleyecek olan tesisimizi hayata geçireceğiz. Şimdiden ilçemize, üreticilerimize hayırlı, uğurlu olsun” diye konuştu.             

Akkışla Belediye Başkanı Ayhan Arslan, "25 ton günlük sütümüz var, işlemek adına çok talep vardı" diyerek, Başkan Büyükkılıç’a desteklerinden dolayı şükranlarını  sundu.       

Kasım Ayı Meclis Toplantısı’nda ‘Süt İşleme Tesisi yapılması amacıyla Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kayseri Valiliği (YİKOB), Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Akkışla Belediyesi arasında ortak işbirliği protokolü imzalamak üzere Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç veya görevlendireceği kişiye yetki verilmesi talebi’ meclis üyelerince görüşülerek oy birliği ile kabul edilmişti.             


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”