80 BİN KİŞİ İKİNCİ AŞISINI YAPTIRMADI

80 BİN KİŞİ İKİNCİ AŞISINI YAPTIRMADI

Kayseri Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Ahmet Özyalçın, “Pandemiden çıkışın reçetesi aşıdır”

Kayseri Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Ahmet Özyalçın, şehrin önemli merkezlerinde aşı uygulama noktaları bulunduğunu belirterek, “Bugün 20 bin kişi randevulu olarak aşılanacak” dedi ve vatandaşları aşı noktalarına davet etti.

Kayseri’nin en işlek merkezlerinde kurulan aşılama noktalarında incelemelerde bulunan Kayseri Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Ahmet Özyalçın, “İl Sağlık Müdürlüğü olarak ilimizde birçok alanda aşı uygulama noktamız var. Başta Kayseri Şehir Hastanemiz olmak üzere, Kayseri Devlet Hastanesi, tüm ilçe devlet hastaneleri, özel hastaneler, üniversite hastanemiz ve İl Sağlık Müdürlüğü olarak kentin değişik yerlerinde özellikle insanlarımızın yoğun olarak bulundukları noktalarda açtığımız aşı uygulama noktaları var. Bunlardan biriside şu an bulunduğumuz yer Talas paraşüt pistidir. Aynı zamanda Hunat meydanında, Kale önünde, Forum AVM içerisinde ve Organize Sanayi Bölgesinde sabit uygulama noktamız bulunmaktadır” diye konuştu.

Aşı ile ilgili olarak son verileri açıklayan Dr. Özyalçın, “Şu an itibariyle tüm Türkiye'de yapılan aşı miktarı 75 Milyon 850 Bin doz civarıdır. Kayseri olarak ise 1 Milyon 232 Bin doz aşı yaptık. Bugün için 20 bin civarında randevumuz var. Bugün bu rakam 1 milyon 250 bine doza ulaşacaktır. Yeterli mi? Hayır yeterli değil. Bilindiği gibi geçen hafta içerisinde Kayseri’miz yüzde 65’i bularak sarı olan iller içerisine geldi. Şu an ki oranımız ise yüze 66.2 oldu. Hedefimiz ilk etapta mavi olmak yani yüzde 75. Daha sonra ki hedefimiz ise yüzde 80’ni yakalamak. Bunu yakalamak için ilimizde yaklaşık 350 bin civarında aşı yaptırmamış insanımızı bir şekilde aşı noktalarımıza getirerek, aşılarının yapılmasını sağlamak.  Çünkü bu pandemiden kurtuluşumuzun reçetesi aşıdır” ifadesinde bulundu.

“Aşı yaptırmaz isek kendimizi koruyamayacağız, çevremizi koruyamayacağız” diyerek yeni dönemde okullarımızın açılmasını istiyoruz” ifadesinde bulunan Dr. Özyalçın, “Okullarımızın açılması yapacağımız aşıya bağlı. İl Sağlık Müdürlüğü olarak tüm ekiplerimizle hazırız. Kayseri için günlük 30 bin civarında aşı yapabiliyoruz. Aşı noktasında Aile Sağlığı Melezlerimizin de katkısını vurgulamadan geçemeyeceğim. İlimizde yapmış olduğumuz 30 bin aşının ağırlıklı miktarı Aile Sağlığı Merkezlerimizde yapılmaktadır. Çünkü Aile hekimi arkadaşlarımız aşısını yaptırmamış insanlara çok rahat bir şekilde ulaşıp onları aşıya davet edebiliyorlar.

 Dünyada bazı ülkeler pandeminin yeni dalgası Delta varyantından dolayı kapatmayı konuşmaya başladılar.  Bizim bu kapatmayı konuşmamamız lazım. Pandemiyi gündemimizden çıkartıp, normal hayatımıza dönmemiz gerekiyor. Bunun da ana reçetesini bilim dünyası, hekimlerimiz bizlere verdi.  Lütfen aşılarımızı olalım. Tüm vatandaşlarımızdan aşı uygulama noktalarımıza randevu alarak gelmelerini rica ediyorum. Randevularımızı Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS), E nabız ve Alo 182 üzerinden randevularını alabilirler. Şu anda yeterince aşımız elimizde var. Şu anda Kayseri’de 80 Bin civarında insanımız birinci doz aşısını yaptırmış, fakat ikinci doz aşısına gelmemiş, 42 günlük aşılama süresini geçmiş durumda. Mutlaka ikinci dozları, 50 yaş üzerinde ise üçüncü dozu yaptırmanız gerekiyor.  Şu an da yoğun bakımda yatan hastalarımızın yüzde 90’nı, servislerde yatan hastalarımızın yüzde 90’dan fazlası ya aşısını tam yaptırmamış veya eksik aşı yaptırmış kişilerden oluşmaktadır. Kayseri’de 65 yaş üstü vatandaşlarımızın yüzde 85’ini aşılamış durumdayız. Aşı noktasına gelirken sizlerden bir talepte bulunuyoruz. Lütfen yakın olan bir tanıdığınızı, bir arkadaşınızı hiç aşı yaptırmamışsa araya girin, randevusunu alın aşı merkezlerimize getirin.

Kayseri Sağlık Müdürlüğü ekibi olarak, Valimizin öncülüğünde gece 23:00’ a kadar aşılamamız devam etmekte. Tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz” dedi.

Talas Paraşüt alanı aşı noktasında aşısını yaptıran Mustafa Kantarcıoğlu ise, “Salı günü için randevu almıştık. Ben ve 5 kişilik ailem, bugün burada güler yüzlü, sıcakkanlı sağlık çalışanlarımıza aşımızı yaptırdık.  Bizlere bu hizmeti sunan başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Şunu söylemek istiyorum. Bilerek veya bilmeyerek aşı karşıtı algı yapıyorlar.  Aşı olmadan pandemiden kurtuluşun olmadığının farkına vardık.  Çevrenizde aşı olmayan insanlar var ise onları ikna edin ve aşılarını yaptırsınlar” diye konuştu.

KURUM BÜLTENİ


Haber Kaynak : İHA

ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı