5. BİLİM ŞENLİĞİ 8 BİN KİŞİNİN KATILIMI İLE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

5. BİLİM ŞENLİĞİ 8 BİN KİŞİNİN KATILIMI İLE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet  gösteren ve ülkemizdeki TÜBİTAK destekli  6 bilim merkezinden birisi olan ‘Kayseri Bilim Merkezi’nin düzenlediği 5. Bilim Şenliği sona erdi. 3 gün süren bilim şenliğine yaklaşık 8 bin kişi katıldı.

Büyükşehir Belediyesince geleneksel hale getirilerek her yıl tekrarlanan ‘Bilim Şenliği’nin beşincisinde  45 farklı atölye çalışması, her güne bir söyleşi, her gün bilim gösterileri, artırılmış gerçeklik uygulamaları, Kayseri Bilim Merkezi Gezileri gibi tematik atölye çalışmalarının yanı sıra randevulu atölyeler, mutluluk atölyesi, ritmimizi keşfedelim, engelden kaçan robot, yıldız avcıları, ekibimle proje planlıyorum gibi etkinlikler gerçekleştirildi.

Kayseri Bilim Merkezi’nde gerçekleşen ve 7’den 70’e bilim meraklılarının ilgisini çekecek hemen her konunun yer aldığı Bilim Şenliği’ne yaklaşık 8 bin kişi katılırken, ‘Artırılmış gerçeklik ile hücreyi keşfediyorum, artırılmış gerçeklikle vücudumu keşfediyorum, klorofil eldesi ve floresans olayı, benim fosilim, meyvelerin DNA'sı, renkleri ayrıştır, DOC, kodla-hama, origami mikroskop, ahşap atölyesi, cıt cıt devreler, el kremi, dezenfektan yapımı, yapay kar, kendi indikatörümüzü yapalım, su analizleri, oyun hamurdan molekül modelleme, şişede eğlenceli nanosıvı kompleks bileşik-iyonik bileşiklerin eldesi, bukalemun, mavi şişe, siperlik tasarlıyorum, flextangle, kaleydoskop, origami, atık malzeme ve pipetten uçurtma’ gibi faaliyetler de katılımcılar ile gerçekleştirildi.

3 gün süren ve büyük bir coşku ile yapılan 5. Bilim Şenliği etkinliği,  İl Milli Eğitim Müdürlüğü,  Orman Bölge Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Abdullah Gül Üniversitesi ve Erciyes Üniversitesi gibi kurum ve kuruluşlar tarafından desteklendi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor