1 TON 290 KİLO SİRAZ BALIĞINA EL KONULDU

1 TON 290 KİLO SİRAZ BALIĞINA EL KONULDU

Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne bağlı olarak faaliyet  gösteren Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube personeli ilimizde  bulunan su ürünleri depo ve  toptan satış merkezlerinde gerçekleştirdikleri denetimlerde menşei belgesi olmayan ve  kaçak olarak avlandıkları  tesbit edilen bin 290 kilo Siraz balığına el koydular.

Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube personelince ilimizde faaliyet gösteren su ürünleri depo ile  toptan satış merkezlerinde gerçekleştirilen ve İl Tarım – Orman Müdürü  Mustafa Şahin’in de eşlik ettiği   denetimlerde 1380 sayılı su ürünleri kanununa aykırı olarak 90 adet strafor kutuda yaklaşık bin 290 kilo menşei belgesi olmayan, kaçak avcılık yoluyla istihsal edilmiş Siraz balığına el konulup, mülkiyeti kamuya geçirilerek sorumlulara cezai işlem uygulandı.

İl Müdürü Mustafa Şahin konu ile ilgili yaptığı değerlendirmede balıkların elektroşok yöntemi ile avlandığına dikkat çekerek "Yapılan incelemelerde, balıkların elektroşok yöntemi ile katledildiği uzman personellerce tespit edilmiştir. Bu şekilde avcılık yapmakla resmen katliam gerçekleştiriyorlar. Bu şekilde bir eylemler gerçekleştiren, vatandaşımız veya yasal olarak faaliyet gösteren kooperatif üyeleri var ise, bu kooperatiflerin sözleşmeleri feshedilerek, mevzuatlar ve sözleşme hükümleri gereğince idari yaptırımlar uygulanacaktır” ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Parkta şüpheli çanta paniği

Parkta şüpheli çanta paniği

Yakalanmamak için baza ile duvar arasına saklandı

Kavgada kan aktı

Bağ evi fareleri yakalandı

Kayseri’de otomobil tramvay yolunu girdi: 2 yaralı

Park halindeki otomobil yanarak küle döndü

Cinsel saldırıdan cezası bulunan şahıs polisten kaçamadı

İş yeri kurşunlandı

Tır devrildi, içecekler yola savruldu

Zehirlenen öğrencilerle ilgilenmek yerine, basın mensuplarına saldırdılar

Uyuşturucu operasyonları: 21 tutuklama

Terör soruşturmalarında 16 kişiye işlem yapıldı

Polis kaçakçılara göz açtırmıyor

Kazada yaralanan genç kız hayatını kaybetti

Otobüsle uyuşturucu sokmaya çalışanlar yakalandı