112’ye gelen asılsız çağrılara 561 lira ceza !

112’ye gelen asılsız çağrılara 561 lira ceza !

2021 yılında 112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen 2 milyon 130 bin 129 çağrıdan yüzde 63'ü asılsız çıkarken,  2022 yılında 561 lira idari para cezası uygulanacağı duyuruldu.

Yurt genelinde olaylara acil müdahale amacıyla gece gündüz vatandaşa hizmet vermek için çalışan acil çağrı merkezleri, yüzbinlerce ihbarı kayıt altına alarak değerlendiriyor.

İlimizde 2019 yılının Şubat ayından itibaren 5 milyon 526 bin 110 çağrı alan merkezdeki çalışanlar, en çok asılsız ihbarlar ve gereksiz çağrılar nedeniyle zorlanıyor.

Kayseri 112 Acil Çağrı Merkezi yetkilileri Ankara 112 Acil Çağrı Merkezinde bulunan tercümanlar vasıtasıyla ülke genelinde İngilizce, Almanca, Rusça ve Arapça olarak da hizmet verdiklerini hatırlatıp, çağrılara cevap verirken zamana karşı yarıştıklarını vurgulayarak "Kayseri 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğüne 2021 yılında 2 milyon 130 bin 129 çağrı gelmiştir. Bu çağrıların 1 milyon 331 bin 557'si, yüzde 63'ü vakaya dönüşmeyen çağrı. 798 bin 572'si, yani yüzde 37'si ise vakaya dönüşen çağrıdır. Acil çağrı merkezinde bakanlığımız tarafından geliştirilen acil çağrı yazılımı kullanılmaktadır. Bu yazılımda hatlı aramalarda arayan kişi numarasını gizleyemediği gibi hatsız aramalarda IMEI numarası düşmekte, yaklaşık konum bilgisi alınabilmekte ve tüm görüşmeler kayıt altına alınabilmektedir." değerlendirmesinde bulunurken;   112 Acil Çağrı Merkezinde sağlık, emniyet, jandarma, itfaiye, orman ve AFAD, sahile kıyısı olan illerde ise sahil güvenlik personelinin görev yaptığını dile getirdiler.

Acil çağrı merkezinin gereksiz meşgul edilmemesi gerektiğinin altını kalın çizgilerle çizen yetkililer vatandaşların çağrı sırasında sakin olmalarını tavsiye edip,  asılsız çağrıların kendilerine olumsuzluk yaşattığına dikkat çekerek  "Acil çağrı merkezini asılsız ihbarda bulunmak suretiyle meşgul eden kişilere Kabahatler Kanuna göre idari para cezası uygulanmakta, ayrıca suç duyurusunda bulunulmaktadır. 2022 yılında idari para cezası 561 lira olarak uygulanacak." İfadesini kullandılar.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor