VELİ ALTINKAYA


VALİ İLE YIL DEĞERLENDİRMESİ

VALİ İLE YIL DEĞERLENDİRMESİ


Dün Sayın Vali Orhan Düzgün’ü makamında ziyaret ederek 2014 yılının genel bir değerlendirmesi, 2015’den beklentileri konuştuk. Vali Düzgün’ ün Kay Tv ve Erciyes Tv mikrofonlarına yaptığı yaklaşık 30 dakikalık değerlendirme her iki ekranda da yayınlandı.

Arkadaşlarımız, kayıt için hazırlıklarını yaparken Vali Düzgün; “Yeşilhisar Gözelöz Köyü’nde Aziz Goerge ile ilgili yazınızı okudum. İlk göreve geldiğim aylarda Brezilya’dan milyonlarca insan için bu Azizin ne anlam taşıdığını arkadaşlarımız anlattı. Brezilya büyük bir ülke 200 milyon nüfusu var. 70 milyon insan içinde Aziz George ulvi bir anlam ifade ediyor. Brezilyalılar deniz için Türkiye’ ye gelmiyor. Ağırlıklı olarak İstanbul ve Kapadokya odaklı ülkemize geliyorlar. Burası da Kapadokya’nın bir parçası.. Bu köyümüz soğanlı ile yanyana... Büyükşehir Belediye Başkanımızla görüştük, burada gerekli plan tadilatını yapacak ve bizim değerlerimizle de uyumlu bir anıt çalışması başlatacağız... Brezilyalı turistlerin bölgemize daha fazla ilgi göstereceğini sanıyorum...”

Kayseri turizmi, tanıtımı açısından önemli bir çalışma... Bazı,“kaba softa ve ham yobazlar” ‘Canım bir de aziz anıtı mı dikeceğiz’ diye düşünebilirler. Bu düşüncedeki azınlıkların sözlerine kulak tıkayıp, Kayseri’ye daha fazla turist getirme adına ne gerekiyorsa yapmalıyız...

Vali Bey’le sohbetimizde başta yatırımlar olmak üzere,  eğitim, asayiş, milli ve manevi değerlerine bağlı bir gençliğin yetişmesi de dahil bir çok konuyu ele aldık.

Kırsal kalkınmayı değerlendirirken, Pınarbaşı İlçesinde oluşturulacak ‘Bal Ormanları-Orman Gülü’’  projesi ilgimi çekti. Kabak çekirdeğinde Tomarza ve Develi’nin önemli bir merkez olduğunu biliyordum; ancak; Türkiye’nin kabak çekirdeğinin % 42’sinin Kayseri’den sağlandığını duyunca şaşırmadım dersem yalan olur...

Kayseri’nin önemli projelerinden olan hızlı tren çalışması konusunda geçtiğimiz günlerde Milletvekili Yaşar Karayel’in 2018’de bitirme hedefimi Vali Düzgün de teyit etti. İnşallah 2015 Kayseri, ülkemiz ve insanlık için iyi geçer.

 ZAMAN VE MUHASEBE

Hazreti Peygamber Veda Hutbesi’nde kızıl tüylü bir devenin üzerinde, yaklaşık 100 bin sahabeye hitap ederken ; “Ey müminler! Zaman devrini yapa yapa başlangıç noktasına gelecektir” buyuruyorlar.

Peygamber kelamının bu  ulviliği ve derinliği karşısında Mekke’yi dolduran onbinlerce sahabe şaşkın...

Ve bugün; miladi takvime göre yeni bir yılın başlangıcı ve Mekke’nin fethinin (630) yıldönümü

Evet hepimiz için zaman devrini yapa yapa bir gün mutlaka başlangıç noktasına gelecektir.

Topraktan gelip, toprağa gideceğimiz gibi...

Dün madde ölçüsünde zenginken bugün fakir olduğumuz gibi... Ya da tersi...

Bunu mana noktasında da ele alabilirsiniz.

Bir yıl daha geride kaldı. Kocaman bir zaman dilimi. Ortalama insan hayatı açısından baktığınızda da hiç küçümsenmeyecek bir zaman.

 Hangi takvimle zamanı belirlerseniz belirleyin, bir yıl bitip de diğerine geçerken geride bıraktığınız yılın mutlaka muhasebesini yapmanız gerekir...

Bizim Peygamberimiz değil miydi “Bir günü diğer gününe eşit olan  kayıptadır” diyen.

Nasıl ki bir öğrenciye dönem sonunda karne veriliyorsa, ya da devlet, bir mükellefe ‘yıl sonunda şu hesabını bana bir beyan et de kar-zarar durumunu görelim’ diyorsa, yaratılmışın da Yaratıcı’nın koyduğu  kaidelere  uyup uymadığını sorgulaması nasıl beklenmez?.

Sadece mana ölçüsünde değil, madde ölçüsünde de yıl sorgulaması yapmalıyız. Hepimiz bu ülke için tükettiğimizden çok üretebilmişsek ne mutlu bize...

Çoluğumuza-çocuğumuza helal lokma yedirdiğimize inanıyorsak, huzurlu olun iki cihanda da işiniz rast gelir...

Yoksa... İki cihanda da muzdarip olursunuz.

Olaya bu noktada yaklaşabilirsek, yılbaşının miladisi, hicrisi ya da rumisi farketmez. Elbette bizim toplumsal kültürümüz herşeyin olduğu gibi, yılbaşı kutlamalarının aşırısını da yasaklar.

 

00- 2015, siyasi hareketlilik açısından çok sayıda sürprize gebe gözüküyormuş.

00-MHP’nin haftasonu yapılacak iki büyük merkez ilçe kongresi ve sonrasına  yönelik bazı çevrelerin yaptığı hesaplar  zor tutarmış.

00-ERÜ’de dar gelirli öğrenciler için açılan Öğrenci Giyim Merkezi takdir görmüş.

00- Valilik Pınarbaşı’nda “Bal Ormanları” oluşturuyormuş.

00-Bir grup yılbaşı kutlarken, bir başka grup ise Mekke’nin fethi ve Mevlid Kandili hecayanı yaşamış.

00-  Kayseri’nin 2014 ihracatı başta, ekonomik göstergeleri merak ediliyormuş.

ERÜ ÖĞRENCİ GİYİM MERKEZİ

 Geçtiğimiz günlerde etkilendiğim, hoşuma giden bir haber okudum. ERÜ Sabancı Kültür Sitesi’nin birinci katında öğrencilerimiz için giyim merkezi kurulmuş. Dar gelirli öğrenciler sürekli açık olan bu merkeze uğrayarak, kimlik kartlarını gösterip bahar ve güz  dönemi olmak üzere, yılda iki kez buradaki giyim malzemelerini alabiliyormuş. Başta Rektör Keleştemur olmak üzere, böyle bir merkezi düşünen, hayata geçiren, bu merkeze gönderdiği eşyalarla katkı veren herkesi yürekten kutluyorum. Öğrenci kardeşlerimiz de asla buradan eşya almayı gurur meselesi yapmasınlar. Bu millet, bu devlet onlara borcunu ödüyor. Onlar da okuyup, başarılı olsun ve millete-devlete hizmet etsinler;  yeter.