SAMİ DAYANGAÇ


SEÇİMLER NEYİ DEĞİŞTİRDİ?


 

2023 ve 2024 yıllarında iki seçim yapıldı. Birinci seçimde Recep Tayyip Erdoğan'ın gayret ve çabaları ve halk nezdinde karşılığının yoğun olması sebebiyle AK Parti kurulduğundan beri her seçimde olduğu gibi 2023’te de birinci çıkmayı başardı. Yerel seçimlerde ise ilk kez ikinci parti oldu, yeni belediyeler kazanmayı umut ederken eldeki bazı belediyeler de muhalefete geçti.

Yerel seçimler öncesi muhalefet hayat pahalılığını, emeklilere zammı sürekli işleyerek vatandaşların bir bölümünün sandığa gitmelerini engelledi, bir bölümüne ise ‘ders verin’ dedi (yaklaşık 20 milyon oy). Seçimlerde ana muhalefet kendilerini bile şaşırtan bir sayıda belediye kazandılar.

Hayat pahalılığı, emekliler işlendi ve seçimden ana muhalefet birinci parti çıktı, tamam da NE DEĞİŞTİ? Ana muhalefet seçimlerden birinci parti çıkınca hayat pahalılığı ortadan mı kalktı, emeklilere belediyeler maaş zammı mı verdi? Beş yıl bu ülkeyi yönetecek olan parti yerine muhalefet tercih edildi, daha mı iyi hizmet alınacak?

Hayat pahalılığı demişken, geçtiğimiz haftasonu kafeler, restoranlar için, fahiş fiyatlar için boykot çağrısı yapıldı. Beklenen ilgi olup olmadığı takdirinize kalmış bir durum. Ama dikkat buyurunuz kafelere gitmeden de yaşam devam ediyor. Evin balkonunda da kahve içersin, çayırlara oturup evden getirerek de çayını yudumlarsın. Mecbur kalmadıkça evinin dışında yemek yemezsin. Ama asıl yapılması gerekenler süper marketlere boykot değil mi? Devamla, domates üreticide 5, markette manavda 35 diyelim, bu örnektir, domates, salatalık, patlıcan vs almasak evlerimizde aç mı kalacağız? Asıl boykotun bu olması gerekmez mi? Almayalım, ellerinde patlasın, devletin stokçulara yapacağı bir şey olsa bu kadar beklemezdi, biz yapalım?

Et ve et ürünlerine zam geldi, almayalım, üç beş gün et almayalım, ölmeyiz ya…

Algı işini iyi bilen ana muhalefet ve onun yancısı sosyal medya halen algıya devam ediyor. Mesela bir vekil ıstakoz yemiş ve paylaşmış. Muhalefete koz vermemeli diyen olmalı. Bir diğeri 585 bin liralık saati ile poz veriyor, ne gerek var? Bir diğeri ilçe belediyesine 6 bin metrekarelik makam odası yaptırmış, ne gerek var. Cumhurbaşkanı’nın kurduğu ve hep birinci parti yaptığı partisini zenginler kulübü şeklinde göstermeye kimsenin hakkı olmamalıdır.

Sorumuzu tekrarlayalım, yerel seçimler bitti, kazanan mazbatasını aldı, algı bitti, emeklilere artış, hayat pahalılığına son verdiniz mi yeni başkanlar?

 

GÜNÜN SÖZÜ: İnsanın iyilikleri suya, kötülükleri mermere yazılır…