SAMİ DAYANGAÇ


MEMDUH BÜYÜKKILIÇ-SOSYAL HİZMET


 

Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediye Başkanlığı sırasında sosyal belediyeciliğe de büyük önem vermiş, hatta ekonomik durumu uygun olmayan hemşerilerinden üniversitede okuyan gençlere burs vermişti. Elbette burs vermesi çok memnuniyet uyandırsa, dualar alsa da bundan rahatsız olanlar da olacaktı. Oldu da, ana muhalefet yargı yoluyla buna engel oldu.

Melikgazi Belediye Başkanlığı’ndan seçimle Büyükşehir Belediye Başkanı olan Memduh Büyükkılıç burada hizmet ağını genişletirken sosyal belediyeciliği de çok daha ileri boyutlara ulaştırdı. Küçük bir hatırlatma yapalım, şehrimiz üniversiteler şehri olarak anılıyor. 4 üniversitemiz var(kuruluşuna bu şehrin büyük destek verdiği Abdullah Gül Üniversitesi keşke sadece teknik üniversite olsaydı). Bu üniversitelerde okumaya gelen gençlerin öncelikle yurt bulamayanlara kucak açan Memduh Büyükkılıç, sonra da kütüphaneler açarak, gençlerin çamaşırlarını ücretsiz yıkatarak ve uygun alanlarda bu gençlere en azından sabah çorbası dağıtarak ne denli büyük hizmet ettiğini en iyi o gençler, o gençlerin aileleri ve şehrimizde yaşayıp başka illerde okuyanlar bilir.

Devlet-Vakıf ayırımı yapmadan üniversitelerde çorba ve ekmek ikramı inanın küçümsenmeyecek bir hizmet. Parası olan, ihtiyacı olmayan zaten mükellef kahvaltısını yapar. Ama okumaya gelen gençlerin hepsinin ekonomik durumları iyi değil ki.

Büyükşehir Belediyesi günlük 10 bin kişiye çorba ve ekmek veriyor, şimdiye kadar da 10 milyon olmuş. Ayrıca 27.570 öğrenciye 23 milyon 762 bin liralık kırtasiye desteği de sağlamış, helal olsun. Kütüphaneler kuruyorsunuz, sıcak, temiz ve sessiz bir ortam hazırlıyorsunuz, çay kahve ücretsiz, internet ücretsiz ve gerekli olan fotokopi de ücretsiz. Bu durumu idrak etmek için kütüphanelerin doluluğu memnuniyetin göstergesi olsa gerek. Su ve taşımacılıkta yapılan indirimden tutun da dar gelirli ailelere verilen kombi yardımı çok ama çok önemli ve değerlidir.

Ramazan ayında tespit edilen dar gelirli ailelere, gözlerine sokmadan, ifşa etmeden yardım kartları dağıtmak da hayır ve sosyal belediyeciliğin taçlanmış hali olsa gerek. Emekliler için dinlenme, sohbet etme mekânları da açan Memduh Büyükkılıç, semt sahaları yaptırarak sadece üniversite değil mahalle gençliğine de hizmette sınır tanımadı.

Tarımdan tutun da hayvancılığa, alt yapıdan spora, turizmden tutun da sağlığa, eğitime, kültüre kadar her alanda ismini altın harflerle yazan, yazdıran Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, hizmette sınır tanımayan bir başkan profili çiziyor.

 

GÜNÜN SÖZÜ: Herkesi memnun etmenin ağır bir bedeli vardır…