ZERRİN KARABULUT


KENDİNİ BUL

ZERRİN KARABULUT


Merhaba sevgili okurum, birçoğumuz kendini arayan bulan yâ da hâlâ aramaya devam edenler, sabah uyandığında yeni güne, Allah’ın verdiklerine şükrederek başlayanlar, gün içerisinde neler yaşanacak, olan da benim olmayan da diyenler.

Selamla, yeni doğan güneş ışığıyla tebessüm edip, karşılaşacağı tüm tersliklere rağmen yine de hayata dört elle tutunabiliyor muyuz? Öncelikle kendi karakterimizi tanıdığımızdan emin olmalıyız. Hislerimize inanırsak, korku, kaygı, endişeyi uzaklaştırır, öz güvenli bireyler haline dönüşürüz. Bu da daha doğru adımlar atmamızı sağlar, kriz ortamlarını daha kolay atlatabiliriz.

Sizi ileriye taşıyacak olan konuda, algımızın ne yönde olduğunu keşfetmek, o tarafımıza ağırlık vermek, olabilecek sorunları çözebilme avantajını beraberinde getirecektir, kendi kendini tanıma evrelerini sağlıklı bir şekilde gözlemleyen insanlar ufak ya da büyük başarıları ayırt etmek, sizin hayatına katkıda bulunmuş olmanın hazzını yaşar.

Bir amaca yönelme başlı başına kişinin kendini keşfetmesiyle başlar. Olumlu ya da olumsuz verilen gereksiz ve fazla tepki bu amaca ne kadar hazır olup olmadığını gösterir. Şayet istediğin şey olmadığında, bir daha denemeyi düşünüp benliğine şans veriyorsan, iç huzurun rahatlık seviyen yükselecektir. Sonunda kendi değerinin farkına varmış bir insana dönüşmek, kazanılan en büyük servet olmalı. Tek ve en önemli olan şey kendi kendinin kıymetini bilip ona göre şekil almak.

 

“ İyiliği kendinize yapar, başkalarına kötülük yapmazsanız iyilik yapmanıza da gerek kalmaz”

 

Sorularınız için zerrinkarabulut8@gmail.com adresinden ulaşabilirsiniz.