MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİDE VOLEYBOL!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


İlimizde voleybol konusunda kulüplerimizin her ne kadar mücadelesi üst lige çıkma konusunda yetersiz kalmış gibi görünse de, yine de yapılan tesislerin ve maç sayısındaki trafiğin anlamlı bir katkısı federasyon tarafından ilimize verilmeye başlandı. Geçmişte ?ilimizde voleybolda grup maçlarını niye biz yapamıyoruz?´ diye düşünür ve kendi aramızda bu konunun hep tartışmasını yapardık. Gelinen noktada ise ilimiz voleybolunda her şey değişti ve gelişti. Neredeyse dönemsel olarak bine ulaşan müsabaka sayısı ile dikkat çekmeye başladı. Hem özel hem de federasyonlar ile okullar tarafından yapılan müsabaka sayısı bu branşa olan rağbeti de artırdı.

İlginin o kadar fazla olması nedeniyle hemen hemen her yaş grubunun yaptığı voleybol sporu konusunda federasyon, ilimizin önemli bir merkez olduğunu attığı bir adımla daha ortaya koymuş oldu. Daha önceleri ?grup maçları veya okullarda yarı final ile finaller yapılabilir mi?´ diye düşündüğümüz günler geride kaldı. Çünkü artık Kayseri´de voleybolun en üst liginde mücadele edecek olan takımlar belirlenecek. Bu takımların belirlenmesi için yapılacak olan turnuva nisan ayında gerçekleştirilecek. EFE´ler ligine terfi maçlarının hem yarı final hem de final müsabakaları, ilimiz voleybol severlerini tribünlere çekecektir.

Bu turnuvalar nedeniyle birçok yönetici ve idareci de Kayseri´de olacaktır. Umarım bu sporun daha fazla gelişmesi konusunda bir araya gelebilecek olan yöneticiler, faydalı paylaşımlarda bulunurlar ve ?Kayseri üst liglerde neden olmalı?´ bu soruya cevap verirler?