VELİ ALTINKAYA


HAYIR DUASI

HAYIR DUASI


Özhaseki yeniden aday olmalıydı... Kendisi için değil, Kayseri için aday olmalıydı. Hele hele il sınırının büyükşehir mücaviri olmasıyla birlikte Özhaseki’nin adaylığı adeta kaçınılmazdı...

Özhaseki yeniden adaylığı ile bir yandan devam eden bazı projelerin tamamlanmasını sağlarken, diğer yandan da şehir merkezi ve taşra ilçelerine yönelik geri dönüşü olmayan yatırımların plan ve projelendirme çalışmalarının startını vermiş olur.

İlçe merkezlerinin AYKOME ve UKOME odaklı çalışmaları planlandıktan sonra, Kapuzbaşı, Sultan Sazlığı gibi doğa harikalarının yanısıra ilçelerdeki tarihi değerlerin kazanılmasında önemli adımlar atılacaktır.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un ülke genelinde yapmaya çalıştığı, Kayseri’de Başkan Özhaseki tarafından yıllar önce yapılan bir şehrin mevcut halinin tespiti ve geleceğinin planlanması bu kez ilçeler için devreye sokulacaktır. Şehir merkezi için nasıl ki “Ufuktaki Kayseri” hedefleri oluşturulmuşsa ayrı ayrı her ilçe için küçük-büyük çaplı benzeri ufuklar gösterilecektir...

Özhaseki bunlar için aday olmalıydı.

Kayseri’de seçimden sonra başlaması kaçınılmaz gözüken kentsel dönüşümün şehrin en az 50 yılı öngörülerek plan ve projelendirilebilmesi için Özhaseki aday olmalıydı...

Şehir merkezinde müteşebbisler başta makul tekliflerle gelen herkesin önünü açan, meslek örgütlerini, işadamlarını, sosyal sorumluluk projelerine yönlendiren, orta hallinin dar gelirlinin ekmek, aş, iş konusundaki taleplerini azami ölçüde karşılamaya çalışan Başkan Özhaseki; bunları ilçelerde de yapmak için aday olmalı...

Ve oldu...

Millet iradesine elbette ipotek koyacak değiliz. Ama “görünen köy de kılavuz istemiyor.” Özhaseki’nin en az % 60 oranındaki bir oyla kazanması seçime 4 ay kala kesin gibi.

Hatta Özhaseki’nin % 60’ lardaki bir oydan çok 2004 rekorunu egale etmek için yüzde 70.3’ü hedeflediği muhakkak. Son olarak kendisini ziyarete gelen ABD heyetine “rekor oyla seçildikten sonra geleceğim” demesinin altında yatan hesap da bu...

Bu noktada muhalefet partileri de Özhaseki’ye epeyce yardımcı oluyor.

Özhaseki’nin yeniden adaylığı sokaktaki vatandaşı memnun ederken, muhalefet başta bazı odakları rahatsız etti. Kayseri’de anlık, günlük ve geleceğe yönelik hesapları noktasında Özhaseki’yi engelleyici görenler, eminim bugünden itibaren dosya ve dedikodu üretim merkezi olarak görevlerini yapacak.

Özhaseki’yi ilk tebrik eden adaylığını açıklayan Başbakan Erdoğan oldu. Sonra genel kurulda bulunan bakanlar, milletvekilleri; belediye başkanları vs. Bu arada AB Bakanı  Egemen Bağış da Twitter’daki hesabında “Kayseri’ye çağ atlatan Mehmet Özhaseki ağabeyimin tekrar adayımız olmasını kutluyorum.AK Parti Teşkilatı kendi oy rekorunu kıracaktır” açıklaması yapmış.

Özhaseki’yi hiçbir beklentisi olmadan tebrik edenlerin tavrı şüphesiz daha anlamlı. Önceki gün yatsı namazından sonra yağışlı ve soğuk havaya rağmen binlerce Kayserili bunu yaptı. Özhaseki’nin bunlardan bir isteği var: Hayır duası...

Biz de bir duayla yazımızı sonlandıralım. Bu adaylık inşallah şehrimiz için hayırlara vesile olsun... Yalnış anlaşılmasın, bize düşen, dua isteyen, hayır talep eden tüm adaylar için hayır duası etmektir.

 

00- Başkan Özhaseki adaylığının açıklanmasından sonra Kayseri girişinde çoşkuyla karşılanmış.

00-Doğu Türkistanlılar yeniden aday olan Başkan Özhaseki’yi karşılarken Türkistan dobbası giydirmiş.

00- Başkan Özhaseki kurmaylarına devam eden yatırımlar ve yeni dönemde yapılacak projelerle ilgili görsel çalışma talimatı vermiş.

00-Bakan Yıldız,CHP’nin “siyasi karantina”ya alınması gereken vekili Kamer Genç’e dersini vermiş.

00- SP 7 ilçede adaylarını açıklamış.

00-Kayseri Şeker Fabrikası’nın büyük hissedarı olan Pancar Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay “fabrikanın taşınması söylentileri çiftçiyi tedirgin ediyor” demiş.

 

SON İKİ GÜN

Yüksek Seçim Kurulu’nun kararına göre kamuda çalışan memurlarla parti yöneticilerinin önümüzdeki iki gün içinde istifaları gerekiyor...  Belediye başkanlığı için aday adaylığı başvurusunda bulunan bazı memurların, dilekçeleri alınırken beraberinde istifalarına dair belgeler de istenmişti. İstenmeyenler var. Resmen aday adaylığı başvurusunda bulunmamasına rağmen aday olması beklenen isimler var. Onların haftasonunu da hesaba katıp cuma 17.00’a kadar istifaları gerekiyor. Parti il ve ilçe yönetimlerinde olup da başkanlık veya meclis üyeliği hesabı yapanlar mevcut. Bu arada başkanlık için sürpriz bir istifa bekleyin! Bakalım kimler istifa edecek?.