VELİ ALTINKAYA


ELİ KULAĞINDA...

ELİ KULAĞINDA...


  AK Parti malum ilçe belediye başkan adaylarını henüz açıklamadı.

En azından büyükşehir mücavirindeki ilçe adaylarının öncelikle açıklanması gerekirdi. Zira, yeni düzenleme ile bu ilçe mülki sınırındaki köylerin tamamı mahalleye dönüştü.

Örnek, Pınarbaşı: Pınarbaşı ilçesinin mezralarıyla birlikte 147 köyü var... Köy ve mezralarda  kaç seçmenin olması çok da önemli değil. Bir seçmen de olsa köylü adayın kendisine selam vermesini ister.

 AK Parti, MYK üyelerinden biri 15 Aralık’ta ilçe adaylarının açıklanacağını söylemişti.

Sonra, 17 Aralık  ve ortalık toz duman tabi ki...

17 Aralık’ın üzerinden de bir ay geçti...

 Seçim kurullarına aday listelerinin verilmesine bir ay var.

Seçimleri iddialı hazırlanan bir partinin, hele hele iktidar partisinin YSK’nın ilan ettiği süreyi beklemesi beklenmez.

AK Parti’de beklemeyecek.

Parti’nin Kayseri’deki yetkili isimlerinin de aday açıklama sürecinin uzadığına dair farklı düşündüğünü sanmıyorum.

Özellikle büyükşehirlere bağlı ilçe başkan adaylarının Parti Genel Merkezi’ndeki on kişilik komisyon tarafından iki hafta önce belirlendiğini biliyorum.

Sıkıntı, Başbakanın zaman ayırıp da bu noktada nihai kararı vermesinde...

Başbakan’ın 17 Aralık depremi, bu depremin artçıları ve Uzak Doğu ziyareti nedeniyle bu işe fazla eğilemediği söyleniyor...

Tabi yapılan “özel çalışma” bitmemiş de olabilir.

İki hafta kadar önce Türkiye genelinde 113 ilçeye yönelik yeni bir sorgulamanın yapıldığını belirtmiştim. Bu ilçelerin üçünün de Kayseri’de olduğunu yazdım.

AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz de iki hafta kadar önce yaptığı bir açıklamada “Listelerin hazır ve ceplerinde olduğunu” söyleyerek, ”Başbakanımız Uzakdoğu dönüşündenihai kararı verecek” demişti.

Bendeki bilgilerde bu doğrultudaydı. En geç yarına kadar aday listesinin ilan edilmesini bekliyorum; hadi bilemediniz haftasonuna kadar...

Dün, Ankara’dan görüştüğüm bir isim (üst düzeyden biri değil) “Açıklama önümüzdeki haftaya kalabilir” dedi.

Buna ihtimal vermem...

Salı akşam Seçici Kurul’un toplantı halinde olduğunu biliyorum...

Bugün, bilemediniz yarın adayların açıklanmasını bekliyorum. Aksi takdirde açıklama Başbakanın Belçika gezisi sonrasına kalır ki bu da önümüzdeki hafta ortası demek.

 AK Parti aday açıklamayı bir hafta daha ertelerse epeyce ismin karnı ağrır.

Peki daha önce yazdığımız adayların durumu ne? 13, belki de 14 ilçede bir değişiklik olacağını sanmam.  Ama, bir-iki ilçede herşey olabilir...

 

KARPUZATAN’A

SON FIRSAT

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Karpuzatan gibi gıda üreticileri ile ilgili bir yönetmelik yayımladı. Bu mevzuatın temeli kesimhane ile üretimhanenin aynı yerde olmaması ve belli metrekareler üzerine kurulması esasına dayalı.

Bakanlık Karpuzatan’ı doğrudan ilgilendiren bu konu hakkında iki kez uzatma verdi. Karpuzatan’daki pastırma ve sucuk üreticileri yeni bir uzatma bekliyordu. O uzatma gelmiş. Ancak şartlı...

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan bu işletmelerin mevzuat hükümleri doğrultusunda modernizasyon proje ve planlarını 15 Şubat’a kadar vermeleri gerektiğini açıkladı. Yani bir anlamda “Ben şartları yerine getireceğim. Bunu şöyle şöyle yapacağım. İşte planım-projem” diyene süre verilecek.

  Yeni modernizasyon (yatırım veya mevcut mekanda şartları yerine getirme ) projelerini kuruma vermeyenler Şubat sonunda işletmelerinin kapatılacağını bilsinler. Bu iyi olmaz. Dilerim pastırma ve sucuk üreticileri bunu dikkate alsınlar. Aksi takdirde yılların markaları kapanabilir.

 

00- Özhaseki’nin “Ufuktaki Kent Kayseri” sunumunda ortaya koyduğu projeler çok konuşulacağa benziyormuş.

00- İHH’ya yönelik Van merkezli operasyonu kınayan Kayseri Şube Başkanı Sözduyar ”Bu yurtiçi ve yurtdışındaki siyonist organizasyon” demiş.

00- İçişleri Bakanlığı’nda ön hazırlıkları sürdürülen valiler kararnamesinde Kayseri’nin adı geçmiyormuş.

00- Bünyan’ın MHP’li Belediye Başkanı Mehmet Özmen’in seçim otobüsüne yönelik saldırı kınanmış.

00- CHP   il başkanı, milletvekili ve adayları bol bol hükümete atmış.

00-   Şuana kadar sakin geçen KESOB’a bağlı oda seçimlerinin üçünde kıyasıya yarış varmış.

 

ODA SEÇİMLERİ

Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne bağlı meslek kuruluşlarında seçimler yapılıyor. Yeni yılla başlayan süreçte şuana kadar bildiğim kadarı ile merkezde 7 odada seçimler yapıldı. Bazılarında 4 adayın yarıştığı seçimlerin gayet demokratik bir zeminde  gerçekleştiğini belirtmek isterim. KESOB’a bağlı 40 oda var. Bunun yarısı merkezde, yarısı ise ilçelerde faaliyet gösteriyor. Mart sonuna kadar bu seçimlerin tamamlanması gerekiyor. Ay çıkmadan 35 kadar oda da seçimler bitmiş olacak. Mayıs sonuna kadar da KESOB’ta seçim yapılacak. Burada da seçimin sıkıntısız olacağını sanıyorum.