VELİ ALTINKAYA

Tarih: 14.04.2015 21:00

DEMİR, İNANDIĞINI SÖYLEMİŞ, KÖTÜ MÜ?

Facebook Twitter Linked-in

Değişen yasa ile şekil ve hizmet anlayışı da değişti... Büyükşehir Belediyesi büyük bir market ve biz de ilçe belediyesi olarak bu marketten istediğimizi alıyoruz. Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahil olduktan sonra, gönlünüzün açık olduğunu, yüreğinizin açık olduğunu, kapılarınızın şahsıma ve Özvatan'a açık olduğunu, şuana kadar gördüğümü ifade etmek istiyorum. Bizleri ilk günden bu güne kadar, can kulağı ile dinlediniz; sıkıntısı ne, problemleri ne, ihtiyaçları ne? Bu konularla ilgili sizlere getirdiğimiz talepleri dinlediniz, not aldınız, uyguladınız, uygulamaya başladınız, uygulayacağınıza da inanıyorum. Aradan geçen bir yılda çok iş yapıldı; inşallah bundan sonra da bu hizmetlerin devam edeceğine yürekten inanıyorum...”

   Bu sözler Özvatan Belediyesi'nin MHP'li Başkanı Halit Demir'e ait. 

    Haftasonu Özvatan ilçesinde kadın ve gençlik merkezi, Şelale Parkı, Mehmet Tunga Parkı, Meydan Düzenlemesi ve Asfaltlama çalışmaları için yapılan temel atma töreninde yukarıdaki sözleri söylemiş Halit Demir... Demir, bu sözleri öncelikle Büyükşehir Belediyesi'nin eski Başkanı Mehmet Özhaseki için söylüyor. Bundan sonraki temennilerini ise Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'e hitaben ifade ediyor.

    Halit Demir, başarılı bir siyasetçi... İki dönem İGM üyeliği ve İGM'de partisinin başkanvekilliğini yaptı... Yerel seçimler öncesinde benzeri yorumlar yaptım, bir daha ifade edeyim;  MHP Özvatan'a Demir değil de bir başka isim koysaydı kazanamazdı.

     Halit Demir'in ülkü kimliğinden MHP'liliğinden kimşe şüphe etmez..: Yine Halit Demir 'e kimse inanmadığı, doğru bulmadığı bir şeyi söyletemez.

   İnşallah Halit Demir, ilçe halkına hizmet eden insanlara karşı, doğruluğuna inandığı ifadeleri kullandığı için bazı çevrelerde tenkite uğramamıştır. Uğramışsa Demir'e haksızlık edilmiş olur... Yeri geldiği zaman hakkın teslimi”, hepimizin yapması gereken, inancımızın gereği değil midir?

 ÜÇ PARTİNİN ADAY ADAYI

    Haftasonu,Türkiye Gazeteciler Federasyonu 48. Başkanlar Konseyi dolayısıyla  Malatya 'daydım. Malatya'dan da Kayseri gündemini takibe çalıştım...

   Enerji Bakanı hafta sonunu Kayseri'de geçirmiş. Partisi'nin gençlik kolları kongresinin yanısıra aday adaylarına verilen bir yemeğe de katılmış. Yemek görüntülerini izledim; 91 aday adayından listeye giremeyen 82 kişiden 70 kadarı oradaydı...

    AK Parti'nin başarısının altında yatan gerçeklerden biri de bu olsa gerek...

   Listeye giremeyen AK?Parti aday adayları davete icabet ediyor ve partileri için 7 Haziran'a kadar çalışacaklarını söylüyor.

    Peki ya diğer iki partimizin aday adayları ( tamamını töhmet altında bırakmayalım, en azından birer isim) ne diyor...

   MHP  aday adayı Mustafa Özsoy'un söyledikleri sosyal medyada neredeyse ülkücüler arasında ikilik yarattı. Özsoy listenin ikinci ve üçüncü sırasındaki isimlerle ilgili aklına ne gelir söylemiş... 300'den fazla isim Özsoy'un yazdıklarına dair lehte ve aleyhte görüş bildiriyorlar.

    Bir aday adayı, o ağır ithamları hem kendisine, hem partisine yakıştırmış... O Parti (MHP)  Özsoy'u Büyükşehir Adayı yaparken iyiydi. Listeye koymayınca ise kötü...

    Gelelim diğer partimize...

   CHP aday adayı Bahri Küpeli partisini Yüksek Seçim Kurulu'na şikayet ediyor.

   Küpeli, YSK'ya verdiği dilekçede partisinin Kayseri listesinin 2. sırasında kontenjan uygulayacağını belirterek şikayette bulunuyor...

   Ben ilk günden bu yana CHP'nin Kayseri'de yaptığının bir ön seçim veya aday yoklaması olmadığını, merkez yoklaması olduğunu söyleyip duruyorum. Buna rağmen CHP Genel merkezi Kayseri'de yapılanı sanki hakim gözetiminde bir ön seçimmiş gibi kabul etti...

   Küpeli'nin YSK itirazından hukuken birşey çıkmaz...  Ama, Küpeli, kendi partisini YSK'ya şikayet eden isim olarak tarihe geçer.

 

 

>- Tüm adaylar yol haritalarını çizmeye başlamış.

>- AK Parti, MHP, CHP, VP ve AP genel başkanları önümüzdeki ay Kayseri'de miting yapacakmış.

>-Özvatan'ın MHP'li Başkanı inandıklarını söyleyince bazı partililerin karnı” ağrımış.

>-MHP'nin son seçimdeki Büyükşehir adayı Mustafa Özsoy'un sosyal medyadaki hesabında lehte ve aleyhte yazılan mesajlar anlamlıymış.

>-MHP  2. sıra adayı Kilci dün akşam bağ evinde yemek vermiş.

>-CHP kontenjan adaylı Bahri Küpeli'nin, partisini YSK'ya şikayetinden birşey  çıkmayacağı kesinmiş.

 

 

BELEDİYE

BAŞKANLARIMIZA

   Belediye başkanlarımıza, daha çok da Büyükşehir, Melikgazi ve Kocasinan belediye başkanlarımıza açık çağrımdır. Üç belediyemizin fen işleri müdürleri ve alt kademedeki ekipleri bugünlerde altlarındaki araçlarla cadde ve sokakları daha sık dolaşmalıdır. Kıştan çıktık, bazı cadde ve sokaklarda acil yapılması gereken yamalar var... Keza yine bazı bölgelerde kaldırım ve caddelerde (özellikle çarşı içinde) kırılmış, yerinden oynayan taşlar mevcut... Belediye başkanları bunları görmeyebilir, fen işleri müdür veya elamanları araç ve yer yerde yürüyerek kendi bölgelerinde ayak basmadık yer bırakmamalılar... Ben omzumdaki vebali attım...Takdir belediye başkanlarının...


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —