VELİ ALTINKAYA


BEKİR YILDIZ BU İŞTE...

BEKİR YILDIZ BU İŞTE...


Önceki gün Kocasinan Basın Yayın Müdürlüğü’nden bir açıklama geldi.

20 yıldır Kocasinan’a, Kayseri’ye, canla-başla, dürüstçe çalışarak hizmet eden ve görevini ay sonunda yeni seçilecek başkana devretmeye hazırlanan Bekir Yıldız’dan önceki gün müthiş bir mesaj geldi.

(Muhal farz) tıpkı Gaye-İnsan ve Ufuk Peygamber’in Veda Hutbesi’nde verdiği mesajlar gibi...

 Başkan Yıldız’ın sözlerine dair uzun uzun yorum yapmama gerek yok... Okuyunca “Bekir Yıldız, işte bunun için hakkın, hukukun, doğrunun adamıdır... Bekir Yıldız, işte bunları söylediği ve yaptığı için “Abi”dir...” diyeceğinize olan inancım tam...

İşte o sözler... Yorumda size ait.

“...Bizde hakkının kaldığını düşünen varsa, alacağı varsa, mağdur olduğuna inanıyorsa, gelsin helalleşelim. Şuna eminim ki bilerek hiçbir insanın hakkının zerresinin zayi olmasına göz yummadık. "      

"...Kamuoyu araştırmaları olsun; iyi-kötü, bakan-çeken de görüyordu ki, halkla bir problemimiz olmadı hamdolsun. Adaylığımız durumunda da seçilme sıkıntımızın olmadığını dost-düşman herkes biliyor. Ben, 20 yıl gücümüzün, aklımızın yettiği kadar hizmet etmeye gayret ettim. Eksiklerimiz oldu, fazlalarımız oldu. Ama, iyi niyetimizden hiçbir şey kaybetmedik. Sürekli hizmet etme mantığıyla, sürekli işleri çözme mantığıyla bölgemizde, şehrimizde bir şeyler yapmaya gayret ettik. 20 yıl da bana göre yeterli bir süre. Bu bakımdan ben ‘tadında bırakalım’ diye düşündüm. Diğer arkadaşlar da çok ısrarcı oldu: Devam edelim falan gibi, üstümüzde bir takım ısrarlar olsa da ben daha doğrusunun böyle olduğunu düşünerek bu kararı verdim ve sonra da uyguladım."               

 "...Tabii `mahkeme kadıya mülk değil` demişler. Neticede başka arkadaşlar gelecek, yine aynı hizmeti yürütmeye gayret edecek. Bizden sonraki nesillere, çocuklarımıza, torunlarımıza daha güzel bir imkan, daha güzel bir şehir bırakacağız, gayretimiz budur. Netice olarak, her birimiz faniyiz ve göçücü insanlarız. Dünya değiştireceğiz. Ama, arkamızdan bir hoş seda ve bir dua bırakabilirsek herhalde inancımıza göre kazancımız o olur."    

"...Bu vesileyle buradan önce Kocasinan`da, daha sonra da Kayseri`de yaşayan bütün hemşerilerime seslenmek isterim: Önce haklarınızı helal etmenizi istiyorum. İnşallah hayır duayla anacağınızı düşünüyorum. Tekrar ediyorum. Bir türlü bende hakkının kaldığını düşünen herhangi bir hemşerimiz varsa helalleşmek için bekliyorum.”

"...Hemşerilerimize sesleniyorum: Bir ay daha  belediye başkanlığı görevim devam edecek. 20 yıllık uygulamalardan bir hoşnutsuzluk meydana geldiğini düşünen, belediyemiz sınırları içinde veya dışında bizden dolayı bir haksızlığa maruz kaldığını düşünen biri varsa, bu bir ay zarfında helalleşelim, temizlenelim.  Çünkü; neticede gelip geçici bir alemde ve dünyada bulunuyoruz. Daha önceki gidenler, gibi biz de geçip gideceğiz. Belki arkamızdan bir hoş seda kalır ya da dua eden bir nesil gelir diye ümit ediyoruz."     

00-Başbakan Erdoğan’ın Kayseri mitingi 22 Marttan 18 Mart’a ertelenmiş.

 

00- Başbakan Erdoğan Anadolu’dan gelen 150 kadar gazeteci ile yaptığı toplantıda ilginç şeyler söylemiş.

00- Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız’ın “Veda mesajı” niteliğindeki açıklaması takdir görmüş.

00-Başkan Özhaseki ilçelere mitinge gidecekmiş.

00- Bazı çevreler muhalefete Kayseri’de oylarının yüksek olduğunu söylüyor, onlar da inanıyormuş.

00-   ERÜ Tıp Fakültesi’nde tedavisi tamamlanan İranlı’ya sahip çıkma noktasında Vali Düzgün’den ses bekleniyormuş.

 

ANKETLER

Anketlere mesafeli yaklaşabilirsiniz. Bunu her parti ve herkes için söylüyorum. Yaygın olarak yapılan anketlerin hemen hemen tamamında AK Parti’nin oyu hiçbir zaman % 40’ın altına düşmedi... Hatta bu anketlerin çoğunluğunda % 45’inde üzerinde... Doğrusu belki konuşmak erken, ancak ben de Parti’nin % 40-45 aralığında bir oy alacağını tahmin ediyorum... Yerelde bazı çevreler, (özellikle muhalefet partileri için söylüyorum) adeta birbirlerine gaz veriyorlar... Seçim arefesinde bu bir moral, doping olabilir. Ama, 30 Mart akşamı, aksi halinde bu gazcıların stratejilerini de geliştirmesi gerekir. Bakalım ne yapacaklar?