Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Anadolu’nun incisi Erciyes’i 12 ay turizmin ve sporun merkezi haline getirmek amacıyla önemli çalışmalar yürüttüklerini kaydederek, “Bu çalışmalarımızdan biri olan ve yeni sezona hazırlanan Yüksek İrtifa Kamp Merkezi projemiz yeni donatıları ile birlikte turizmin amiral gemisi Erciyes’imizin cazibesini arttıracak” dedi.
Kadim kent Kayseri’nin sahip olduğu tarihi ve kültürel mirasın yanı sıra doğal güzellikleri ve yer altı zenginlikleri ile turizm merkezi haline gelmesi yönünde önemli projelere imza atan Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç yönetimindeki Kayseri Büyükşehir Belediyesi ülke turizminin gözdesi Erciyes’i 4 mevsim sporun merkezi haline getirecek çalışmalarını da aralıksız sürdürüyor.
“Erciyes’imiz her boyutuyla yaz ve kış sezonu sporlarına hazır olacak”
Bu kapsamda profesyonel ve amatör sporun yeni gözdesi olma potansiyeline sahip Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nde yapılan çalışmalara dair değerlendirmelerde bulunan Başkan Büyükkılıç, “Erciyes’in eteklerinde 1850 metre rakımda hizmet veren Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’mizde hizmet veren futbol sahalarına ek olarak yeni sahaların ve donatıların yapım çalışmalarını hummalı şekilde sürdürüyoruz. Erciyes’imiz her boyutuyla yaz ve kış sezonu sporlarına hazır olacak” dedi.
Büyükkılıç, Erciyes’i 12 ay sporun merkezi haline getirmeyi amaçladıklarını belirterek, “Her türlü spor dalına hizmet verecek, tam donanımlı tesisleri ile profesyonel ve amatör sporcuların gözdesi olacak bir Erciyes’ten söz ediyoruz. Yüksek İrtifa Kamp Merkezimiz uluslararası boyutta, takımlarımızın yurt dışına gitmek zorunda olmadan Erciyes’imizde kamp yapabileceği ve konaklayabileceği her türlü imkânı sunan bir tesis. Merkezimizde 6 adet futbol sahamız hazır ve 2 adet de yapılmakta olan sahamız var, toplam 8 adet futbol sahası hizmet verecek. Diğer taraftan çok amaçlı spor salonu, yüzme havuzu, kapalı spor salonu, atletizm pisti ve fitness merkezi ile dört dörtlük bir spor hizmeti sunacağız” şeklinde konuştu.
Başkan Büyükkılıç’tan Bakan Özhaseki’ye teşekkür
Başkan Büyükkılıç, Kayseri Büyükşehir Belediye başkanlığı döneminde Erciyes Master Planı’nı hayata geçirerek Erciyes’in ülke ve dünya turizmde önemli bir merkez haline gelmesinde büyük bir katkısı olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye de teşekkür etti.
Erciyes’i turizmin amiral gemisi olarak nitelendiren Büyükkılıç, “Turizmin amiral gemisi Erciyes, dünyaya örnek olacak bir yerel yönetim işletmesi modeliyle 12 ay sporun merkezi, turizmin gözdesi olacak” dedi.
Kayserili iş adamı, sentetik uyuşturucu üretimi ve ticareti iddiasıyla yargılandığı davada 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Kayseri'de hakkında 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan 10 yıl 4 ay hapis cezası bulunan şahıs polis ekiplerince yakalandı.
Kayseri'de 20 Ocak 2026 Pazar günü nöbetçi eczaneler açıklandı. Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçelerinde hizmet veren eczanelerin listesi.
Kayseri’de yarıyıl tatiliyle birlikte toplu taşımada yapılan düzenlemeler yeniden değişti. Kayseri Ulaşım’ın son duyurusu, özellikle raylı sistem kullanan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde yapılması planlanan 800 yataklı yeni hastane projesinin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.
Şehrin önemli tarihi simgelerinden Kurşunlu Camii’nin yanındaki tuvalet, son günlerde farelerin sık görülmesi nedeniyle gündeme geldi.
Sosyal medyada hemen her gün yeni bir akım ortaya çıkarken, son günlerde “evde Kayseri pastırması yapımı” videoları dikkat çekiyor...Detaylar Kayseri Haber'de
Almanya doğumlu Türk futbolcu Hakan Aslantaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ahde vefa örneği sergiledi. Bir dönem Kayserispor forması da giyen Aslantaş’ın paylaşımı futbolseverlerin ilgisini çekti.
Kayseri’de gerçek pastırmanın peşinde olanların adresi belli. Tarihi Kent Pastırmacısı’nın ustası Serkan, sabır ve ustalıkla üretilen Kayseri pastırmasının nasıl anlaşılacağını anlatırken, kaliteden ödün vermediklerini vurguluyor.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ali Şenkaynağı ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.
Çanakkale ruhu yarışmayla yaşatılacak: MEB duyuruyu sosyal medyadan yaptı...Detaylar Kayseri Haber'de
Kayseri’de aynı bütçeyle birçok seçenek var ama doğru aracı bulmak zor. Biz de fiyat aralıklarına göre en çok tercih edilen ve memnuniyet sağlayan modelleri derledik. Detaylar Haberimizde
2025-2026 eğitim öğretim dönemi yarıyıl tatilinde binlerce öğrencinin tercih ettiği Melikgazi Belediyesi'nin Akıl Küpü Kütüphaneleri; ders çalışarak ve kitap okuyarak vakitlerini değerlendirmek isteyen öğrencilerle dolup taşıyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Türkiye’nin En Soğuk İlçeleri belli oldu. Aralarında Kayseri'den de bir ilçe var...Detaylar Kayseri Haber'de