Tarih: 21.08.2013 10:44

YENİŞEHİR MAHALLESİ KENDİNİ YENİLİYOR

Facebook Twitter Linked-in

1970`li yılların Yenişehir`inin o zaman itibarıyla şehir merkezinden uzak olmasına rağmen bugün şehir merkezine yürüme uzaklığında olduğunu hatırlatan Başkan Bekir Yıldız, "Yenişehir Mahallesi`nde 70`li yılların eski yapıları bugün itibarıyla yaptığımız imar planlarına uygun biçimde modern yapılaşmaya başladı" dedi.

Başkan Bekir Yıldız, Argıncık, Mithatpaşa, Yeşil Mahalle gibi yerlerde eski ve gecekondu yapılar dönüşürken 1970`li yılların Yenişehir Mahallesi`nde yaşlanmış, eskimiş apartmanların kendini bugüne dönüştürdüğünün altını çizerek, "Hemen yanı başındaki Türkiye`nin örnek aldığı Barbaros Kent Projesi, Bağdat Caddesi`ndeki süratli gelişim ve çevresindeki mahallelerdeki imar hareketleri gibi güzel verimli çalışmalar Yenişehir Mahallesi`nin de dikkatini çekti. Kocasinan`da son 4 yıldır daha da süratlenen gelişime Yenişehir Mahallesi kayıtsız kalmadı" diye konuştu.

20 hektarlık bir alana sahip 10 binden fazla nüfusun yaşadığı Yenişehir Mahallesi`ndeki değişim, gelişim ve dönüşümün de süratli biçimde devam ettiğine dikkat çeken Başkan Bekir Yıldız,"Kocasinan`da imar hareketini engelleyen bütün sıkıntıları aştık. Yenişehir Mahallesi sınırından geçen Sarımsaklı Suyu`nu da ıslah ederek, kanal boyunca devam ederek çevre mahallelere geçiş sağlayan geniş yollar açıp ulaşımı rahatlattık. Kocasinan`da hisseli tapuların ferdiye dönüştürülmesi işinde çok önemli mesafeler kat ettik. 18 uygulamalarının başarıyla gerçekleştirilmesi, vatandaşlarımızın ve müteahhitlerin bize inanması, güvenmesi gelişim ve dönüşüme sürat kazandırdı" ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —