Türkiye yeni bir hükümet sistemi ile tanıştı. 24 Haziran seçimleri sonrasında Yeni Türkiye´nin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi resmen hayata geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın açıkladığı 16 bakanlı kabine üyeleri bugün görevlerini devralacak ve ilk toplantı cuma günü Erdoğan başkanlığında yapılacak.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yemin ederek resmen görevine başladı. Erdoğan ve beraberindeki heyet yemin töreninden sonra Anıtkabir´e geçerek Atatürk´ün mozolesine çelenk sundu ve şeref defterini imzaladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra Külliye´ye geçti. Erdoğan, Külliye´nin girişinde atlı birlikler ve 101 pare top atışı ile karşılandı. Sadece Ankara´da değil bazı askeri birliklerin bulunduğu çok sayıda şehirde de 101 pare top atışı yapıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın yeni görevine başlaması amacıyla düzenlenen törene yurt dışından ve içinden yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Yurt dışından çok sayıda cumhurbaşkanı, meclis ve hükümet başkanının yanı sıra yurt içinden de milletvekilleri, STK ve meslek örgütü başkanları, belediye başkanları ve sanat ve iş dünyasından isimler de davetliler arasındaydı. Davete Kayseri milletvekillerinin dışında, şehrimizden de 10´dan fazla isim katıldı.
Bu arada herkesin merak ettiği yeni sistemin ilk kabinesi de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. Yeni Kabine üyeleri bugünden itibaren bakanlıklardaki görevlerine başlayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın yemin etmesine saatler kala Bakanlar Kurulu´nca yayınlanan bir kanun hükmünde kararname ile bakanlıklar sayısı resmen 16´ya indirildi. Bazı bakanlıklar birleştirildi; bazı bakanlıkların teşkilatları tamamen lağvedildi. Yeni hükümet göreve başlamadan hukuki altyapıda hazırlanmış oldu?
Bugünden itibaren görevlerini devralacak olan yeni bakanlar süratle bakanlıklarının uyumu ile ilgili çalışmaları başlatacaklar. Bakanlar Kurulu üyeleri son KHK´de yer alan hükme göre bugünden itibaren TBMM´de yemin ederek görevlerine resmen başlamış olacaklar. Yeni Kabinenin ilk toplantısı da Cuma günü gerçekleştirilecek. Cuma namazını Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte Hacı Bayram Camii´nde kılacak olan yeni bakanlar daha sonra Külliye´de ilk toplantıya katılacaklar.
Öte yandan, TBMM´de de meclis başkanı ve başkanlık divanının seçimi ile ilgili süreç işliyor. Partiler Perşembe günü 24´e kadar adaylarını gösterecekler ve 13 Temmuz Cuma günü ise yeni meclis başkanının seçimi ile ilgili turlar başlayacak. AK Parti´nin meclis başkan adayı, son Başbakan Binali Yıldırım´ın MHP´nin de desteği ile 3. turda seçilmesi bekleniyor. Bu arada partiler tarafından belirlenen meclis başkan vekilleri, katip üyeler ve meclis idare amirleri de usulen oylanacak ve görevlerine başlayacaklar.
HABER: REYHAN ÖZTEMİR
Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, ilçede bir süre önce çıkan yangında kullanılamaz hale gelen evde incelemelerde bulundu.
Kocasinan Belediyesi Spor Kulübü sporcuları, Alanya’da düzenlenen Büyükler Doğu Grubu Taekwondo Müsabakaları’nda elde ettikleri derecelerle önemli bir başarıya imza attı.
Melikgazi Belediyesi tarafından Hunat Mahallesi’nde hayata geçirilen Sanat Melikgazi, atölyeleri, sergi alanları ve etkinlikleriyle Kayseri’nin kültür ve sanat yaşamına yeni bir soluk getirecek.
Türkiye Güreş Federasyonu tarafından Yozgat’ta düzenlenen U17 Yıldızlar Greko-Romen Stil Grup Müsabakaları’nda Şeker ERVA Spor Kulübü sporcuları önemli bir başarıya imza attı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü, ISO/IEC 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi (BGYS) Belgesi’ni yenileyerek bilgi güvenliği alanında uluslararası standartlara uyumunu bir kez daha
Kocasinan Belediyesi, halk sağlığını korumak ve çevreyi temiz tutmak amacıyla haşerelere karşı mücadelesini yılın 12 ayı boyunca aralıksız sürdürüyor.
Kayseri’nin Develi ilçesinde kaçak sigara ticareti yaptığı belirlenen 1 kişi, jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. Detaylar Haberimizde...
Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Mehmet Yalçın, Nusaybin–Kamışlı sınır hattında Suriye tarafında, terör örgütü SDG/YPG yandaşları tarafından Türk bayrağına yönelik gerçekleştirilen saldırıyı sert sözlerle kınadı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından üniversite öğrencilerine yönelik ücretsiz hizmet veren Çamaşır Yıkama Merkezi, 2025 yılı boyunca 11 bin öğrencinin faydalandığı sosyal belediyecilik projeleri arasında yer aldı.
Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde 5 ay önce hayata geçirilen E-OSB Portalı, sanayicilerin işlerini hızlı ve kolay şekilde yapmasını sağlarken kısa sürede yoğun ilgi gördü. Detaylar Haberimizde...
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kar yağışı ve tipi sonrası şehir merkezi ve kırsal mahallelerde yürüttüğü yoğun çalışmalarla 11 ilçede 197 kırsal mahalle yolunu yeniden ulaşıma açtı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde hayata geçirilen Mutfak Sanatları Merkezi, Kayseri mutfağının eşsiz lezzetlerini ziyaretçilerle buluştururken kısa sürede 99 bin kişiyi ağırladı.
Hafta başından bu yana yükselişini sürdüren gram altın rekor seviyelerde işlem görüyor. Piyasalarda artan hareketlilik, yatırımcıları yılın geri kalanına dair yeni senaryolara odakladı.
MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Nusaybin sınır hattında Türk bayrağına yönelik gerçekleştirilen saldırıya sert tepki göstererek, olayın Türk milletinin tamamına yapılmış bir provokasyon olduğunu söyledi. Detaylar Haberimizde.