Tarih: 23.04.2013 09:06

YEMEK ATIKLARINDAN BİYOGAZ ÜRETİLECEK

Facebook Twitter Linked-in

Erciyes Üniversitesi Çevre Bölüm Başkanlığınca ortak yürütülen çalışma ile biyogaz üreteceklerini belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi.

“Melikgazi Belediyesi çevre ve doğa dostu bir belediyedir. Bu her fırsatta belgelemekte ve ispatlamaktadır. Nitekim 2002 yılından itibaren düzenli bir şekilde cam, kağıt ve metal toplamaktadır. Ayrıştırılmış çöp toplama tesisi inşa etmiş ve ilgili Bakanlıkça örnek gösterilmektedir. Belediye olarak bununla kalmadık. Pil, eski oto lastikleri, kullanılmış yağ toplamaya başladık. Bunu ilçenin tüm semtlerinde başarılı bir şekilde devam ediyoruz. Şimdi de Erciyes Üniversitesi ile ortak bir çalışma ile okul, fabrika, lokantalardan yemek artıkları toplayacağız. Bunun için özel araç imal edildi. Yemek toplama aracı ile toplanan yemekler biyogaz tesislerinde belli bir kimyasal çalışma neticesinde biyogaz elde edilecek. Sonuçta ekonomiye büyük katkı sağlanacak. Elde edilen biyogaz yine ısınmada ve mutfaklarda doğalgaz olarak kullanılacaktır“

Başkan Büyükkılıç, bu uygulama ile yemek artıklarının değerlendirileceğini hem de enerji üretimi ile ekonomiye katı sağlanacağını sözlerine ekledi.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —