Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şube Başkanlığından istifa eden Vedat Sağlam´ın yerine Selim Tunçbilek getirildi. Yeni başkan Tunçbilek haber ekibimize yaptığı değerlendirmede ?Yazarlar Birliği Kayseri Şubesi olarak çalışmalarımıza aynı hızımızla devam edeceğiz? ifadesini kullandı?
Eski Başkan Vedat Sağlam´ın istifasının ardından göreve getirilen Selim Tunçbilek yeni yönetim kurulunu tanıttı. Hunat Medresesi´nde ilk yönetim kurulu toplantısını yapan Tunçbilek,?Yazarlar Birliği 40 yıla yaklaşan takdir dolu geçmişi ile en saygın sivil toplum örgütlerinin başında gelir. Bu saygınlığı korumak ve bu saygınlığa katkı sunmak yönetim kurulumuzun asli görevi olacaktır. Bütün üyelerimiz her şeyden önce nitelikli yazardırlar. Onlarla bütünleşik olan şey yazarlık kimlikleridir. Yazarlar birliği ise bizlerin tüm yazarların altında toplandığı büyük bir şemsiyedir. Bu kurum bir risk kurumu değildir. Bizim risk ettiğimiz bir şey yoktur. Yazarlıktan da vazgeçmiş değiliz. Bütün işlerimizi sağlıklı şekilde yürüttüğümüz gibi görevimizi de hukuk çizgisinde sağlıklı ve dayanışma içinde saygı ile yürütmekteyiz.bu yönetimde ve bundan sonraki yönetimlerde kim başkan olursa olsun ?onlar ve ben? içerikli bir cümle kurmamalıdır. Bu çatı altında da böyle cümlelerin kurulmasına da asla müsaade edilmemelidir. ?
Türkiye Yazarlar Birliğinin yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu.
Başkan Selim Tunçbilek, Başkan yardımcısı Hacı Sarı, Sekreter Kadir Karaman, Muhasip Üye Şeref Karadavut, Basın Yayın Sorumlusu Yüksel Kalkan.
HABER: SÜLEYMAN ERDOĞAN
Türk Yerel Hizmet-Sen 8. Olağan Genel Kurulu’nda yapılan seçimlerde Kayseri İl Temsilcisi Cüneyt Doğan, Denetleme Kurulu üyeliğine seçildi.
Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan, Yemliha Mahallesi’nde planlanan yeni sağlık yatırımı için tahsis edilen arsada incelemelerde bulunarak proje süreci hakkında bilgi aldı.
Develi Gazi Mahallesi’nin eski belediye başkanlarından, “Hüseyin Hoca” olarak tanınan Hüseyin Arslan’ın vefatı ilçede büyük üzüntüye neden oldu. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Nusaybin’de Türk Bayrağına yönelik saldırıya sert sözlerle tepki göstererek, “Bayrağımıza uzanan her hain el bilsin ki o sadece bir kumaş değildir” dedi.
Gram altın yatırımcısını heyecanlandıran açıklama geldi. Ekonomist İslam Memiş, küresel belirsizliklerin artması halinde gram altında sürpriz seviyelerin konuşulabileceğini belirterek, “10 bin TL ihtimali masada” dedi.
AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Okandan, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kazandırılacak 800 yataklı yeni hastanenin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.
Kayseri’de polis ekiplerince yürütülen operasyonlarda, FETÖ/PDY üyesi olduğu ve ByLock kullandığı tespit edilen, hakkında 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan ihraç emniyet müdürü yakalandı.
Kayserili iş adamı, sentetik uyuşturucu üretimi ve ticareti iddiasıyla yargılandığı davada 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Kayseri'de hakkında 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan 10 yıl 4 ay hapis cezası bulunan şahıs polis ekiplerince yakalandı.
Kayseri'de 20 Ocak 2026 Pazar günü nöbetçi eczaneler açıklandı. Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçelerinde hizmet veren eczanelerin listesi.
Kayseri’de yarıyıl tatiliyle birlikte toplu taşımada yapılan düzenlemeler yeniden değişti. Kayseri Ulaşım’ın son duyurusu, özellikle raylı sistem kullanan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde yapılması planlanan 800 yataklı yeni hastane projesinin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.
Şehrin önemli tarihi simgelerinden Kurşunlu Camii’nin yanındaki tuvalet, son günlerde farelerin sık görülmesi nedeniyle gündeme geldi.
Sosyal medyada hemen her gün yeni bir akım ortaya çıkarken, son günlerde “evde Kayseri pastırması yapımı” videoları dikkat çekiyor...Detaylar Kayseri Haber'de