Yaya yollarına büyük önem verdiklerini ve kaldırım ile yaya yollarını inşa ederken çocuk arabası ile engeliler için özel geçişler inşa ettiklerini hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, büyük çalışmalar ve paralar harcayarak inşa edilen yaya yollarının yayalara özel tahsis edildiğini belirtti.
Kayseri ilinde at arabalarının tarih olduğunu bu çalışmanın birçok belediye tarafından örnek alındığını ancak uygulamanın zorluklarını yaşadıklarını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi.
“Melikgazi Belediyesi çarşı içerisinde, şehir merkezinde, ana cadde ve sokaklarda el arabasında satışa izin vermiyoruz. Aynı şekilde hiçbir at arabasına izin vermiyoruz. Şehrimizde at arabası tarih oldu. Çünkü bu şehrin temizliği, güzelliği için vergi gelirleri ile yatırım yapıyoruz. Hizmete dönüşen vergiler ile halkımıza eziyet, kirlilik, çevre kokusu, trafik kargaşası gibi olumsuzlukları yaşatmayız. Şehrimizin kaldırımları yayalara özeldir. El arabalarınca işgal edilmemiştir. Dükkan önlerinde satış tezgahları ile yaya yürüyüşüne engel olunmamaktadır. Bu güzelliği bozdurmayız. Bu nedeni ile el aralarına anında el konulmaktadır.”
Başkan Memduh Büyükkılıç, Melikgazililerin halk ve çevre sağlığını önemsediklerini, huzur ve güvenli ulaşımı için her türlü çalışmanın yerine getirileceğini sözlerine ekledi.
21 Ocak 2026 tarihine ait Kayseri namaz vakitleri belli oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan günlük takvime göre Kayseri’de bugün imsak, güneş, öğle, ikindi, akşam ve yatsı namazı saatleri netleşti.
TFF Hukuk Müşavirliği, Süper Lig’in 18. haftasında oynanan maçların ardından PFDK’ya sevk edilen kulüpleri açıkladı. Disiplin listesinde İstanbul ve Anadolu ekipleri yer alırken, Kayserispor’un durumu da netleşti.
MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, İstanbul’da 17 yaşındaki Atlas Çağlayan’ın sokak ortasında öldürülmesine sert tepki göstererek, “Ahmet Minguzzi cinayeti adeta tekerrür etti” dedi.
Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş., SPK kapsamında yapılan bağımsız derecelendirmede aldığı yüksek puanla Borsa İstanbul’da önemli bir eşiği geride bıraktı. Detaylar Kayseri Haber'de..
Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren bir sünger fabrikasında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle kontrol altına alındı. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ, Ay Yıldızlı Türk Bayrağı’na yönelik saldırıyı sert sözlerle kınadı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi KASKİ, merkez ilçelerin içme suyu altyapısını güçlendirmek amacıyla Melikgazi ve Talas’ta 10 yeni sondaj kuyusu açılması için Şubat ayında ihaleye çıkıyor.
Süper Lig’in 19. haftasında RAMS Başakşehir’i konuk edecek olan Kayserispor, kritik karşılaşmanın hazırlıklarına Teknik Direktör Radomir Dalovic yönetiminde start verdi.
AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, TBMM’de yaptığı açıklamalarda Kayseri’ye kazandırılacak tarıma dayalı yeni yatırımlar, Sera OSB projesi ve istihdam hedefleriyle ilgili önemli mesajlar verdi. Detaylar Haberimizde..
Türk Yerel Hizmet-Sen 8. Olağan Genel Kurulu’nda yapılan seçimlerde Kayseri İl Temsilcisi Cüneyt Doğan, Denetleme Kurulu üyeliğine seçildi.
Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan, Yemliha Mahallesi’nde planlanan yeni sağlık yatırımı için tahsis edilen arsada incelemelerde bulunarak proje süreci hakkında bilgi aldı.
Develi Gazi Mahallesi’nin eski belediye başkanlarından, “Hüseyin Hoca” olarak tanınan Hüseyin Arslan’ın vefatı ilçede büyük üzüntüye neden oldu. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Nusaybin’de Türk Bayrağına yönelik saldırıya sert sözlerle tepki göstererek, “Bayrağımıza uzanan her hain el bilsin ki o sadece bir kumaş değildir” dedi.
Gram altın yatırımcısını heyecanlandıran açıklama geldi. Ekonomist İslam Memiş, küresel belirsizliklerin artması halinde gram altında sürpriz seviyelerin konuşulabileceğini belirterek, “10 bin TL ihtimali masada” dedi.