Kayseri´de yaşayan Yahyalılar tarafından her ay düzenlenen istişare toplantısının 3. Bu ay Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk´ün ev sahipliğinde Derebağ Şelalesi´nde yapıldı.
Yahyalı Kaymakamı Metin Esen, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Ulaşım A.Ş Mali İdari İşler Müdürü Yakup Tezcan, Ak Parti Talas İlçe Başkanı Ragıp Dost, Ak Parti Yahyalı İlçe Başkanı Ahmet Büber, daire amirleri ve Kayseri´de yaşayan Yahyalılılar katıldı.
Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk tarafından Şelale Restaurant´ta verilen akşam yemeğinin ardından başlayan toplantıda, selamla konuşması yapan Başkan Esat Öztürk, Ramazan Ayı´ndan önce Yahyalı´ da bir yardım vakfının kurulması gerektiğini, bu vakıf ile öğrencilere burs, evlenemeyen gençlere ve ihtiyaç sahiplerine yardım etmeyi amaçladıklarını belirterek, kurulacak vakfın geniş katılımlı ve kapsayıcı olmasının önemli olduğunu söyledi.
Başkan Öztük; ? Talas toplantımızda görüştüğümüz güzel konular vardı. Vakıf kurmak, bu konular içinde bizim için en önemlisi oldu. Vakıf, dernek ve cemiyetlerden oldukça farklı bir kurum. Biraz daha şemsiye görevi gören bir kurumdur. Cemiyetler ve cemaatler daha kendi bünyesindekilere yardım ediyor. Hacılar Yardımlaşma Vakfı, bu konuda bize en güzel örnek. Allah için çokta güzel misyonla görevleri yapıyorlar. Belediyeler maalesef burs veremediği için, Yahyalı´daki öğrencilere burs sağlamamız lazım. Ayrıca evlenemeyen gençlere destek olmamız ve fakirlere yardım etmemiz için vakıfa ihtiyacımız var. Vakıf kurulunca buradaki zekat kurumunu çalıştırabiliriz. İnşallah bu toplantımızda Yahyalılar Vakfı adında bir vakfın kurulum kararını burada vermiş olalım. Ahmet Başkanımız Hukukçu olması vesilesiyle bu konu ile ilgilenecek. Bizim tüzüğümüz hazır durumda. Vakfımızın geniş bir kesimi kapsaması için en azından 20 kişinin ismini yazalım. Bu arkadaşların vakıfta isimlerinin yer alması onlara duyulacak itimatı da artıracaktır. İlçemizi kuşatacak bir isim listesi oluşturarak vakfın kurulum çalışmalarına yarından itibaren başlatacağız. İnşallah bu toplantımızın bereketi de vakfın kurulum kararı olmuş olsun. Yahyalı´da ne türlü bir güzelliğin olduğunu hep beraber görmüş olalım. Allah bin bir türlü güzelliği ilçemize vermiş. Bunun şükrünü, zekâtını vermemiz lazım. Bulunduğumuz mevkiinin ve görevin zekâtını vermemiz lazım. Bizim Yahyalı diye, ülke diye bir derdimiz var. Ben bu nedenle bu çalışmaya katkı vereceğinizden hiç şüphem yok. Bizim Yahyalı´yı geliştirmemiz için projeler hazırlamalı ve bununda takipçisi olmamız gerekli ? diye konuştu.
Gece geç saatlere kadar devam eden toplantıda, Yahyalı ile alakalı yapılması gereken önemli konuların istişare edilerek önemli kararlar alındı.
Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş., SPK kapsamında yapılan bağımsız derecelendirmede aldığı yüksek puanla Borsa İstanbul’da önemli bir eşiği geride bıraktı. Detaylar Kayseri Haber'de..
Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren bir sünger fabrikasında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle kontrol altına alındı. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ, Ay Yıldızlı Türk Bayrağı’na yönelik saldırıyı sert sözlerle kınadı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi KASKİ, merkez ilçelerin içme suyu altyapısını güçlendirmek amacıyla Melikgazi ve Talas’ta 10 yeni sondaj kuyusu açılması için Şubat ayında ihaleye çıkıyor.
Süper Lig’in 19. haftasında RAMS Başakşehir’i konuk edecek olan Kayserispor, kritik karşılaşmanın hazırlıklarına Teknik Direktör Radomir Dalovic yönetiminde start verdi.
AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, TBMM’de yaptığı açıklamalarda Kayseri’ye kazandırılacak tarıma dayalı yeni yatırımlar, Sera OSB projesi ve istihdam hedefleriyle ilgili önemli mesajlar verdi. Detaylar Haberimizde..
Türk Yerel Hizmet-Sen 8. Olağan Genel Kurulu’nda yapılan seçimlerde Kayseri İl Temsilcisi Cüneyt Doğan, Denetleme Kurulu üyeliğine seçildi.
Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan, Yemliha Mahallesi’nde planlanan yeni sağlık yatırımı için tahsis edilen arsada incelemelerde bulunarak proje süreci hakkında bilgi aldı.
Develi Gazi Mahallesi’nin eski belediye başkanlarından, “Hüseyin Hoca” olarak tanınan Hüseyin Arslan’ın vefatı ilçede büyük üzüntüye neden oldu. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Nusaybin’de Türk Bayrağına yönelik saldırıya sert sözlerle tepki göstererek, “Bayrağımıza uzanan her hain el bilsin ki o sadece bir kumaş değildir” dedi.
Gram altın yatırımcısını heyecanlandıran açıklama geldi. Ekonomist İslam Memiş, küresel belirsizliklerin artması halinde gram altında sürpriz seviyelerin konuşulabileceğini belirterek, “10 bin TL ihtimali masada” dedi.
AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Okandan, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kazandırılacak 800 yataklı yeni hastanenin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.
Kayseri’de polis ekiplerince yürütülen operasyonlarda, FETÖ/PDY üyesi olduğu ve ByLock kullandığı tespit edilen, hakkında 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan ihraç emniyet müdürü yakalandı.
Kayserili iş adamı, sentetik uyuşturucu üretimi ve ticareti iddiasıyla yargılandığı davada 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.