Tarih: 15.11.2018 16:17

YAHYALI´DA ´YENİDEN DİRİLİŞ´ ADLI

Facebook Twitter Linked-in

20. Dönem Rize Milletvekili Şevki Yılmaz, Yahyalı Belediyesi ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) işbirliği ile düzenlenen organizasyonda Yahyalı´da konferans verdi.

Yahyalı Kadın ve Gençlik Merkezinde yapılan organizasyon Hamdi Akseki Camii İmam Hatibi, Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Dünya Birincisi, Hafız Ali Tel´in Kuran tilaveti ile başladı.

Kuran Tilavetinin ardından selamla konuşması yapan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk; ? Bu akşam buraya gelerek programımıza katılan herkese teşekkür ediyorum. Yahyalı Makarrı Ulema, evliyalar diyarı. Yahyalı, Şevki Hocamızı çok sever, Şevki Hocamızda Yahyalı´yı çok sever. Şevki Yılmaz Hocamıza benim özel bir teşekkürüm var. Gençlik yıllarımızda biz, Şevki Hocamızın kasetlerini dinlerdik. İyi, güzeli, Emr-i Bi´l-Ma´ruf Nehy-İ Ani´l-Münker yapmak üzere her birimizde emeği var. Sadece bizlere değil, buradaki birçok güzel insanda emeği olduğu biliyorum. Onlardan Cenab-ı Allah binlerce kez razı olsun.? diye konuştu.

Başkan Esat Öztürk´ten sonra konferansını vermek üzere sahneye çıkan eski milletvekili Şevki Yılmaz, dua okudu. Dinleyicileri de duaya ortak eden Yılmaz, Yahyalı´nın gönlünde ayrı bir yeri olduğunu, Türkiye´de birçok ilçenin tanınmadığını, Yahyalı´nın ise önderleri ve Mürşid-i Kamilleri sayesinde Asya ve Afrika´da bile tanındığını söyledi.

Konuşmasında Dirilişin, İslam Âleminin özlediği bir ilaç olduğunu belirten Şevki Yılmaz, ölmüş kalplerin, gücün, ruhların dirilmesinin ancak dirilten Allah´ın dirilmesiyle olacağını belirtti. Yılmaz ? Allahsız kalpler ölüdür. Allahsız kalpler canavarlaşır. Hayvandan da aşağı hale gelir. Allah´ın üzerimizde büyük nimetleri var. İnsan olmak bir nimet, akıl sahibi olmak daha büyük bir nimettir. Ancak Kur´an´ dan daha büyük bir nimet yaratılmamıştır. İnsan olmak ikinci sıradadır. Kur´an ´sız insan canavarlaşır. Ana babasını evden kovanın aklı yok mu? Var. Ama Kur´an nimeti yok. Filistin´deki işgalci teröristin aklı yok mu? Var. Ama onların Kur´an nimeti yok. Kur´an nimeti, Sünnet nimeti, sadece vatanla yaşanır. Vatansız bu nimetler yaşanamaz. Onun için Allah bizi dinsiz ve devletsiz bırakmasın.? dedi. Anadolu´nun bir denge taşı olduğunu, Anadolu´yu Türklere teşvik edenin Hz. Muhammet olduğunu ifade ederek konuşmasına devam eden Yılmaz ? Allah Resulü bizi Anadolu´ya gönderdi. Haçlılar Anadolu´ yu ele geçirip, İpek Yoluyla Asyalı, Afrikalı insanları sömürmesin diye. Peygamberimizin Hadis-i Şerifi bir merhamet projesidir. Viyana´ ya kadar barış köprüsü kurulmuştur. Dünya neden Türkiye ile uğraşıyor, dünya neden Türkiye´deki seçimlerle ilgileniyor sorusunun cevabını buldum. Anadolu, barış köprüsünün kilit taşıdır. Kilit olmazsa köprü yıkılır. 1071 Yılında Sultan Alparslan´ la ilk barış köprüsü kuruldu. Köprünün adı Selçukluydu. Tüm dünya birleşse, Anadolu´ yu kimse yutamaz, yıkamaz.? diye konuştu.

Konferans bitiminde 20. Dönem Rize Milletvekili Şevki Yılmaz´a, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk tarafından Yahyalı Halısı hediye edildi.


Kayseri Haber Gazetesi Video Haber


(15 Kasım 2018) YAHYALI´DA ´YENİDEN DİRİLİŞ´ ADLI
KONFERANS DÜZENLENDİ

Kayseri Haber Gazetesi

Orjinal Habere Git

— HABER SONU —