Tarih: 24.10.2012 08:54

VATANDAŞLAR ENFLASYONDAN KURTULMAK İÇİN ALTIN ALIYOR

Facebook Twitter Linked-in

Kayseri Sarraf ve Kuyumcular Derneği Başkanı Ömer Gülsoy, “Altın fiyatlarındaki bu düşüş geçicidir. Altın orta ve uzun vadede hala güvenli liman özelliği korumaktadır. Altın fiyatlarındaki bu düşüşler insanlarımıza alım fırsatı yaratıyor diye düşünüyoruz. Altının orta ve uzun vadedeki görünümü olumlu. Altında şuan da, dünyadaki bütün küresel ekonomilerdeki krizler altının yükselmesine etkendir. Altın üzerinde etkili olabilecek en büyük etkenlerden birisi, uzun vade de altının daha iyi fiyatlara çıkması bekleniyor. Merkez Bankalarının, altın alması bankalardaki not artırımlarının, altın varlıklarının da sayılı olabilmesi için, çalışmaların yapılması altın fiyatlarını etkiliyor. Bu likiditenin olması, paranın bol olması enflasyon riskini arttırıyor.” diye konuştu.
Enflasyondan korunmak için vatandaşların altın aldığını ifade eden Gülsoy, işsizlik, büyüme sıkıntısı ve borç krizinin çözülememesi gibi temel sorunların da, altın fiyatlarına etki ettiğini vurguladı. Gülsoy, “İşsizliğin had safhada hala çözülememesi, ülkede büyüme sıkıntıları, borç krizinin çözülememesi bunların hepsi altın fiyatlarının yükselmesine bir etkendir.” şeklinde konuştu.
Kurban Bayramı’nın dini bayram olmasının yanında masraflı bir bayram olduğunu da dile getiren Gülsoy, “Bu dönemde altın bozduran da oluyor. Şuan da, aşırı derecede bir hurda alışı oluyor. Tabi bunu kurban için mi yoksa başka bir sıkıntıları var onun için mi bozduruyorlar bilemiyoruz.” dedi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —