Tarih: 27.04.2016 17:45

UYUŞTURUCU TACİRİNİN SON SÖZÜ ŞAŞIRTTI:

Facebook Twitter Linked-in

Kayseri´de 5 kilo 170 gram eroin ile yakalanan ve ´uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti´ suçundan tutuklu yargılanan 4 sanığa toplam 75 yıl hapis, 105 bin TL adli para cezası verildi. Sanıklardan biri, "Allah´a şükür yakalandık" derken, sanık avukatı da 5 kilo eroinin 4 kilosunun bozuk çıktığını söyledi.
Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davada Sincan Kapalı Cezaevi´nde tutuklu bulunan sanık Y.V. Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile hazır edilirken, tutuklu sanıklar Ç.Ç., E.A. ve M.V. ile avukatlar da duruşma salonunda hazır bulundu.
"ALLAH´A ŞÜKÜR YAKALANDIK, MALI TESLİM EDEMEDİK"
Duruşmada son sözleri sorulan tüm sanıklar bu işe bulaştıkları için çok pişman olduklarını söylerken, sanıklardan E.A., "Allah´a şükür yakalandık, malı teslim edemedik. Çok pişmanız. Siz büyüklerimizden af diliyoruz" dedi. Sanık Ç.Ç.´nin avukatı Bekir Kumaş da 5 kilo eroinin 4 kilosunun bozuk çıktığını öğrendiklerini belirtti.
Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu sanıklar Ç.Ç., E.A. ve M.V.´ye ´uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama´ suçundan ayrı ayrı 22 yıl 6 ay hapis, 30´ar bin TL adli para cezası, etkin pişmanlık gösteren ve yaşı küçük olan sanık Y.V.´ye ise aynı suçtan 7 yıl 6 ay hapis, 15 bin TL adli para cezası olmak üzere 4 sanığa toplam 75 yıl hapis, 105 bin TL adli para cezası
OLAY
29 Ocak 2016´da Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, doğu illerinden temin edilen yüklü miktardaki uyuşturucu maddenin 65 plakalı iki otomobil ile batı illerine sevk edileceği bilgisi üzerine çalışma başlattı. Ekipler, Kayseri-Malatya karayolu üzerinde polisi görünce kaçmaya çalışan aracı durdurdu. Araçta yapılan aramalarda 5 kilo 170 gram eroin ele geçirildi. Olayla ilgili olarak Ç.Ç, M.V., E.A. ve Y.V. gözaltına alındı. Adli Tıp Kurumu´nda sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, tutuklandı.



27 NISAN 2016 KAYTV HABER paylaşan: kaytv

Orjinal Habere Git
— HABER SONU —