Üsteğmen Delibaş Hakk’a Uğurlandı

Üsteğmen Delibaş Hakk’a Uğurlandı

Irak’ın kuzeyinde kanlı terör örgütü mensuplarına yönelik başlatılan ‘Pençe-Kilit Operasyonu’nun ilk gününde teröristlerce döşenen mayının infilak etmesi sonucu şehit düşen 31 yaşındaki Üsteğmen Ömer Delibaş gözyaşları ve dualarla Hakk’a uğurlandı.

Irak’ın kuzeyinde icra edilen Pence-Kilit Harekatı çerçevesinde Özel Kuvvetler Komutanlığında görevli 31 yaşındaki Üsteğmen Ömer Delibaş , hava hücum harekatı sonrası terör örgütü PKK'lı teröristler tarafından yerleştirilen mayına basarak ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Üsteğmen Delibaş, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. 31 yaşındaki  bir çocuk babası Üsteğmen Ömer Delibaş için ilk tören Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığında gerçekleştirildi.  Törende Şehit Üsteğmenin Türk bayrağına sarılı naaşının alana getirilmesi ve özgeçmişinin okunmasının ardından dua edildi.  Daha sonra helikoptere alınan şehit Delibaş’ın naaşı toprağa verilmek üzere baba ocağının bulunduğu ilimize ulaştırılmak üzere  Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı'ndan uğurlandı.

Hava yolu ile memleketi Kayseri’ye getirilen şehit Üsteğmen Ömer Delibaş’ın cenazesi hava alanından son Kazım Karabekir Mahallesi Kuzluca Sokak üzerinde bulunan babaevine getirildi. Burada şehidin babası Osman, annesi Gülendan Delibaş oğullarının fotoğrafına bakarak gözyaşı dökerken;  acılı eşi Rabia Delibaş da ayakta durmakta güçlük çektiği gözlendi.

Şehit Üsteğmen Delibaş’ın naaşı daha sonra cenaze namazının kılınacağı Kalem Kırdı Camii'ne getirildi. Şehidin annesi Gülendan, babası Osman ve eşi Rabia Delibaş burada gözyaşı döktü.

Cenazeye katılan bir başka  şehit annesi de, şehidin fotoğrafını cenaze namazına katılanlara göstererek, "Şehidimin arkadaşı. O da şehit oldu" diyerek gözyaşı döktü.

İl Müftüsü Yusuf Akkuş'un kıldırdığı 1 çocuk babası olan Şehit Delibaş'ın cenazesine Vali Şehmus Günaydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Haldun Taşan,  ilçe belediye başkanları, siyasi parti ve STK temsilcileri, askeri erkan, Şehit Üsteğmenin ailesi, yakınları ve ilimiz sakinleri katıldı.

Cenaze namazının ardından Kartal Şehitliği'ne nakledilen Şehit Üsteğmen Delibaş burada gözyaşları içerisinde Hakk’a uğurlandı.



Antika Pazarı
Mondi Home satışa çıktı
Başkan Palancıoğlu çölyak hastaları ile
TBMM’de gündem oluşturdu
E38'den Anneler Günü'nde annelere özel indirim
Pınarbaşı'ya mahalle mahalle tarımsal hizmet
"Hacılar'da taşkın riskini bertaraf edeceğiz"
AB hibesiyle güneş enerji santrali
İldem'de yollar daha konforlu hale getirildi
Şirintepe Akıl Küpü Kütüphanesi ve İkinci Bahar Evi açılıyor
Talaslı kursiyerlerden huzurevine ‘Anneler Günü’ ziyareti
İstihdam Fuarına ücretsiz ulaşım desteği
Erciyes gündoğumu büyüledi
Öğretmenler 2 gün iş bırakacak
Yahyalı ilçe sakinleri Vali Çiçek ve Başkan Büyükkılıç'ı bağrına bastı