Türk tarihinin en önemli değerlerinden biri olan Mimarsinan, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Mimar Sinan konferansı ile anıldı. Şehir Tiyatrosunda düzenlenen konferansa Vali Yardımcısı Halil İbrahim Çomaktekin, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Şükrü Karatepe, Erciyes Üniversitesi Rektörü Fahrettin Keleştemur, Melikşah Üniversitesi Rektörü Reşit Özkanca, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Kerim Güney, Abdullah Gül Üniversitesi Rektör vekili İrfan Alan, AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, Basın Enformasyon İl Müdürü Mehmet Uğurlu, Mimarlar Odası Başkanı Hakan Mahiroğlu, Müsiad Başkanı Ahmet Çolakbayraktar, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mehmet Asaf Mehmetbeyoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Konferansın ilk konuşmasını Harvard Üniversitesinden Prof. Dr. Gülru Necipoğlu yaptı. "Mimar Sinan Çağında Mimari Kültür ve Adab" adlı sunumunda Mimarsinan döneminde mimari yaratıcılık patlaması yaşandığını belirten Necipoğlu, “Onun dönemindeki mimari yaratıcılık patlaması yaşandı. Sinan’ın dehasıyla örtüşen bir çok toplumsal ve kültürel etken tarafından kıvılcımlandı. İstanbul’da 17. Yüzyıldan itibaren Sinan’ın cami tipolojisi yerine hanedan tarafından yapılan birkaç cami haricinde ufak boyutlu medrese külliyeleri, sosyal hizmet ve eğitim içerikli yapılar ile kütüphaneler ve yepyeni bina tipleri aldı. Vaktiyle mimarbaşının külliyatına rehberlik eden adap kuralları artık uzak bir anıya dönüşmüştü. Geriye kalansa İstanbul’un eşsiz sülieti ve bazıları dünyada yaratılan gelmiş geçmiş en alımlı mimari baş yapıtlar olan Sinan’ın muhteşem eserleriydi. “ dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Konferansın ilk sunumunu tamamlayan Prof. Dr. Gülru Necipoğlu’na günün anısına teşekkür plaketi verdi.
Konferans Harvard Üniversitesinden Prof. Dr. Alina Payne’nin "Mimar'ın Biyografisi, Mimar Sinan ve Çağdaş İtalyan Meslektaşları" isimli konuşmasıyla devam etti.
Uluslararası Mimar Sinan konferansı Pisa Üniversitesinden Prof. Dr. Howard BURNS’ın "Mimar Sinan ile Mimar Palladio, Osmanlı ve İtalyan Rönesans Mimarisi Arasında Diyaloglar" ve Harvard Üniversitesinden Prof. Dr. Cemal KAFADAR’ın "Mimarsinan ve Osmanlı Şehircilik Anlayışı" isimli sunumlarıyla son buldu.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde yapılması planlanan 800 yataklı yeni hastane projesinin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.
Şehrin önemli tarihi simgelerinden Kurşunlu Camii’nin yanındaki tuvalet, son günlerde farelerin sık görülmesi nedeniyle gündeme geldi.
Sosyal medyada hemen her gün yeni bir akım ortaya çıkarken, son günlerde “evde Kayseri pastırması yapımı” videoları dikkat çekiyor...Detaylar Kayseri Haber'de
Almanya doğumlu Türk futbolcu Hakan Aslantaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ahde vefa örneği sergiledi. Bir dönem Kayserispor forması da giyen Aslantaş’ın paylaşımı futbolseverlerin ilgisini çekti.
Kayseri’de gerçek pastırmanın peşinde olanların adresi belli. Tarihi Kent Pastırmacısı’nın ustası Serkan, sabır ve ustalıkla üretilen Kayseri pastırmasının nasıl anlaşılacağını anlatırken, kaliteden ödün vermediklerini vurguluyor.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ali Şenkaynağı ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.
Çanakkale ruhu yarışmayla yaşatılacak: MEB duyuruyu sosyal medyadan yaptı...Detaylar Kayseri Haber'de
Kayseri’de aynı bütçeyle birçok seçenek var ama doğru aracı bulmak zor. Biz de fiyat aralıklarına göre en çok tercih edilen ve memnuniyet sağlayan modelleri derledik. Detaylar Haberimizde
2025-2026 eğitim öğretim dönemi yarıyıl tatilinde binlerce öğrencinin tercih ettiği Melikgazi Belediyesi'nin Akıl Küpü Kütüphaneleri; ders çalışarak ve kitap okuyarak vakitlerini değerlendirmek isteyen öğrencilerle dolup taşıyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Türkiye’nin En Soğuk İlçeleri belli oldu. Aralarında Kayseri'den de bir ilçe var...Detaylar Kayseri Haber'de
Soğuk havanın etkisini artırdığı Kayseri’de bir site sakinleri isyan etti. Detaylar Haberimizde...
Kocasinan'da öğrencilere ücretsiz kahvaltı projesi için ihale süreci başladı...Detaylar Kayseri Haber'de
Bal tenekeleri içinde uyuşturucuyla yakalanan sanık: "Ev almayı teklif ettiler"...Detaylar Kayseri Haber'de
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek müjdeyi duyurdu: "6. kuyuda da aradığımız müjdeye ulaştık"...Detaylar Kayseri Haber'de