Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile yaptığı telefon görüşmesinde, kış turizmi öncesi Rusya’dan charter seferlerinin Kayseri’ye inmesi konusunda talepte bulundu. Yatırımların konuşulduğu görüşmede Bakan Karaismailoğlu da Başkan Büyükkılıç’a yakın zamanda yapımı süren yeni tramvay hattının test sürüşlerine geleceğini söyledi.
Büyükşehir Belediyesi, Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç liderliğinde, ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ felsefesiyle yatırım ve projelerini bir bir hayata geçirmeye ve tüm Türkiye’nin ilgisini çekmeye devam ediyor.
Bu çerçevede, Başkan Büyükkılıç, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile telefon görüşmesi yaptı. Büyükkılıç, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Sayın bakanımız ile telefonda görüştüm. Buradaki yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi verdim. Kış turizmi başlamadan evvel, Rusya’dan charter seferlerinin Kayseri’mize inmesi konusunda gerekli hazırlıkların yapılması yönünde kendisinden talepte bulundum. Bize olan her zamanki sıcaklığıyla ilgileneceğini söyledi” diye konuştu.
Başkan Büyükkılıç, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu’nun Kayseri’ye selamlarını ileterek, Biz cumhurbaşkanımızı, sizleri çok seviyoruz dedik. Kendileri de ‘Biz de Kayseri’mizi seviyoruz’ diyerek selamlarını gönderdi” dedi.
Bakan Karaismailoğlu’nun yakın zamanda Kayseri’de hizmet vermeye başlayacak yeni tramvay hattının test sürüşlerini yapacağını vurgulayan Büyükkılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ayrıca kendisi ‘yakın zamanda Anafartalar’dan Kumsmall’a kadar olan hattın test sürüşlerine geleceğim, birlikte başlatacağız’ diye ifadede bulundu. Geçen aldığım brifingde firmalarımız ve yetkililerimiz, Eylül ayı sonu itibariyle test sürüşlerinin başlayabileceği yönünde ifadeler kullandılar. Sayın bakanımızla havaalanı konusunu da görüştük. Hızlı bir şekilde çalışıyor. Ayrıca Boğazköprü Lojistik Köy de ihale edildi, iyi bir çalışma, iyi bir projedir. Lojistik Köy, 180 ülkeye ihraç eden Kayserili yatırımcılarımıza bir can simidi olacak. Sayın Cumhurbaşkanımıza, bakanımıza ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”
21 Ocak 2026 tarihine ait Kayseri namaz vakitleri belli oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan günlük takvime göre Kayseri’de bugün imsak, güneş, öğle, ikindi, akşam ve yatsı namazı saatleri netleşti.
TFF Hukuk Müşavirliği, Süper Lig’in 18. haftasında oynanan maçların ardından PFDK’ya sevk edilen kulüpleri açıkladı. Disiplin listesinde İstanbul ve Anadolu ekipleri yer alırken, Kayserispor’un durumu da netleşti.
MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, İstanbul’da 17 yaşındaki Atlas Çağlayan’ın sokak ortasında öldürülmesine sert tepki göstererek, “Ahmet Minguzzi cinayeti adeta tekerrür etti” dedi.
Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş., SPK kapsamında yapılan bağımsız derecelendirmede aldığı yüksek puanla Borsa İstanbul’da önemli bir eşiği geride bıraktı. Detaylar Kayseri Haber'de..
Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren bir sünger fabrikasında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle kontrol altına alındı. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ, Ay Yıldızlı Türk Bayrağı’na yönelik saldırıyı sert sözlerle kınadı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi KASKİ, merkez ilçelerin içme suyu altyapısını güçlendirmek amacıyla Melikgazi ve Talas’ta 10 yeni sondaj kuyusu açılması için Şubat ayında ihaleye çıkıyor.
Süper Lig’in 19. haftasında RAMS Başakşehir’i konuk edecek olan Kayserispor, kritik karşılaşmanın hazırlıklarına Teknik Direktör Radomir Dalovic yönetiminde start verdi.
AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, TBMM’de yaptığı açıklamalarda Kayseri’ye kazandırılacak tarıma dayalı yeni yatırımlar, Sera OSB projesi ve istihdam hedefleriyle ilgili önemli mesajlar verdi. Detaylar Haberimizde..
Türk Yerel Hizmet-Sen 8. Olağan Genel Kurulu’nda yapılan seçimlerde Kayseri İl Temsilcisi Cüneyt Doğan, Denetleme Kurulu üyeliğine seçildi.
Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan, Yemliha Mahallesi’nde planlanan yeni sağlık yatırımı için tahsis edilen arsada incelemelerde bulunarak proje süreci hakkında bilgi aldı.
Develi Gazi Mahallesi’nin eski belediye başkanlarından, “Hüseyin Hoca” olarak tanınan Hüseyin Arslan’ın vefatı ilçede büyük üzüntüye neden oldu. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Nusaybin’de Türk Bayrağına yönelik saldırıya sert sözlerle tepki göstererek, “Bayrağımıza uzanan her hain el bilsin ki o sadece bir kumaş değildir” dedi.
Gram altın yatırımcısını heyecanlandıran açıklama geldi. Ekonomist İslam Memiş, küresel belirsizliklerin artması halinde gram altında sürpriz seviyelerin konuşulabileceğini belirterek, “10 bin TL ihtimali masada” dedi.