Tarih: 25.09.2011 12:30

TÜRKÇE KONUŞAN İŞADAMLARI KAYSERİ´DE

Facebook Twitter Linked-in

Türkçe´nin ticaret dili haline gel­mesi için yapılan proje kapsamın­da 2005 yılından bu yana Türk­çe konuşan genç girişimcileri kü­çük ve orta ölçekli işletme sahipleri Türkiye´ye ziyaret gerçekleştiriyor. Proje kapsamında Kayseri´ye gelen yabancı girişimciler ilk olarak Kay­serili işadamları ile biraraya geldi.

 

Proje hakkında gazetecilere bilgi ve­ren Türkçe Konuşan Yabancı Gi­rişimciler Program Koordinatörü Birsen Karaloğlu, proje kapsamın­da bugüne kadar 450´nin üzerinde iş kadını ve iş adamının Türkiye´ye geldiğini söyleyerek, ?Biz bugün bu­rada Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin iş adamları heyetini Kay­seri İle buluşturmak için bulunu­yoruz. Ticaret Borsası Kayseri Baş­kanı Şaban Ünlü ve borsamızın de­ğerli yöneticileri pazar günü bir ça­lışma yemeği düzenleyerek bizim bu seyahatimize ev sahipliği yapı­yor. Kendisine çok teşekkür ediyo­ruz. TOBB ve Dışişleri Bakanlığı ile iş birliği yaparak 2005 yılından bu yana Türkçe konuşan genç giri­şimcileri küçük ve orta ölçekli işlet­me sahiplerini Türkiye´ye getirmek­te. Bu program kapsamında Anka­ra ve İstanbul´daki sanayi ve ticaret odaları ziyaret edilmekte, açık olan fuarlar gezdirilmekte, ikili iş gö­rüşmeleri yaptırılmakta, kamu ku­rum ve kuruluşları ile de mutlaka tanıştırılmaktadır. Kimlerin gelece­ğini her ülkedeki Türkiye büyükel­çiliğindeki ticari ataşeler seçmek­tedir. Türkçe öğrenmeye gayret et­miş olan bu kardeşlerimize 6 yıldır böyle bir ev sahipliği yapmaktayız. 21 ülkeden ve 4 özerk bölgeden 42 iş adamı Ankara´ya gelmiştir. 4´ü ile Ankara´da vedalaştık 38 iş kadını ve iş adamı ile Kayseri´deyiz. Sabah Nevşehir Ticaret Borsası´nın iş gö­rüşmesindeydik. Bugün borsamızın bu ziyaretine gelmeden önce de Ti­caretin ilk kurulduğu bilindiği Ka­niş Karum kazılarını gezdik. Şaban Ünlü, bizi bu yemekte bir araya ge­tirdiği için kendisine teşekkür edi­yoruz? diye konuştu.

 

Karaoğlu´ndan sonra söz alan Kay­seri Ticaret Borsası Başkanı Şa­ban Ünlü ise yapılan bu program ile ticari ilişkilerin gelişeceğini be­lirterek, ?Türkiye Odalar Birliği­nin dış ilişkiler koordine kurulu ta­rafından tertiplenmiş olan bu ge­zide iş adamlarımız Kayseri´ye gel­diler. Hem yemek hem iş görüşme­si yapıyoruz. Dış devletlerden ta­vuk isteyen meyve suyu isteyen, un isteyen yumurta isteyen iş adamla­rı ile bizimde Kayseri´de yurt dışına bu ürünleri göndermek isteyen tüc­carlarımızla aynı masaya oturttur­duk. Burada anlaşacaklara anlaş­tıkları takdirde dışarıya ihracat sağ­lanacak. Bu ziyaretin Kayseri tica­reti adına faydalı olacağına inanıyo­rum? dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —