Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, Kurban Bayramı öncesi vatandaşlara, "Taksitlerin cazibesine kapılıp ihtiyacımız olmayan şeyleri alıp bir senemizi ipotek etmeyelim" dedi.
Kurban Bayramında vatandaşların mağdur olmamaları için dikkat etmesi gereken hususlara değinen Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, "Bayramda dikkat edilecek bazı hususlar var. Aslında bizim geleneklerimizde olmayan çikolata, şeker ve lokum ikramı var. Bu ürünlerin bayramlarda satışı artar. Çikolataya benzeyen renk, görünüm ve çikolata hissi veren malzemeler katılarak tüketiciler zehirleniyor. Bayramda yoğun alışveriş içerisinde denetim zaten normalde yapılamıyor ki bayramda yapılabilsin. Böyle olunca tüketici oluruna bırakılıyor. Anneler yoğurt çalmaya üşeniyor. Hazır süt ve yoğurt kullanıyorlar. Bu da çocukları zehirliyor. Faydası olmayan yoğurt diye yediğimiz beyaz sıvılar tüketiyoruz. Bunlara dikkat etmemiz gerekiyor" diye konuştu.
Şahin ayrıca, "Taksitlerin cazibesine kapılıp ihtiyacımız olmayan şeyleri alıp bir senemizi ipotek etmeyelim. Alışverişlerde değişim kartları çok önemlidir. Bu kartlarla ürünü sonradan değiştirme şansımız olur. Biz alışverişlerde yüzde 90´a yakın pişmanlık yaşayan bir toplumuz" dedi.
Kurban bayramında ihtiyaç sahiplerini düşünmek gerektiğini anlatan Şahin, sözlerini şöyle tamamladı: "Sosyal anlamda bir faydasının sağlanması lazım. Kurban pazarları kuruldu. Bazen hayvan azlığı sebebiyle fiyatların yükseldiğine şahit oluyoruz. Her bayram öncesinde ´az hayvan var´ diye piyasaya sürerek fiyatları artırma gibi bir hileyle karşı karşıyayız. Kurban kesilecek hayvanın dini hususlara uygun olması lazım. Sağlıklı olmasına ve eğer birine bağışlanacak veya havale edilmişse hayvanın kesildiğine emin olmak lazım. Bir kuruluşa verince hayvanın kesildiğine emin olmak lazım. Yanlış hayvan kesimleri, acemi kasaplar, hayvana eziyet edilmesi bu tür görüntüler gelişen Türkiye´ye yakışmıyor."
Kayserili iş adamı, sentetik uyuşturucu üretimi ve ticareti iddiasıyla yargılandığı davada 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Kayseri'de hakkında 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan 10 yıl 4 ay hapis cezası bulunan şahıs polis ekiplerince yakalandı.
Kayseri'de 20 Ocak 2026 Pazar günü nöbetçi eczaneler açıklandı. Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçelerinde hizmet veren eczanelerin listesi.
Kayseri’de yarıyıl tatiliyle birlikte toplu taşımada yapılan düzenlemeler yeniden değişti. Kayseri Ulaşım’ın son duyurusu, özellikle raylı sistem kullanan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde yapılması planlanan 800 yataklı yeni hastane projesinin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.
Şehrin önemli tarihi simgelerinden Kurşunlu Camii’nin yanındaki tuvalet, son günlerde farelerin sık görülmesi nedeniyle gündeme geldi.
Sosyal medyada hemen her gün yeni bir akım ortaya çıkarken, son günlerde “evde Kayseri pastırması yapımı” videoları dikkat çekiyor...Detaylar Kayseri Haber'de
Almanya doğumlu Türk futbolcu Hakan Aslantaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ahde vefa örneği sergiledi. Bir dönem Kayserispor forması da giyen Aslantaş’ın paylaşımı futbolseverlerin ilgisini çekti.
Kayseri’de gerçek pastırmanın peşinde olanların adresi belli. Tarihi Kent Pastırmacısı’nın ustası Serkan, sabır ve ustalıkla üretilen Kayseri pastırmasının nasıl anlaşılacağını anlatırken, kaliteden ödün vermediklerini vurguluyor.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ali Şenkaynağı ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.
Çanakkale ruhu yarışmayla yaşatılacak: MEB duyuruyu sosyal medyadan yaptı...Detaylar Kayseri Haber'de
Kayseri’de aynı bütçeyle birçok seçenek var ama doğru aracı bulmak zor. Biz de fiyat aralıklarına göre en çok tercih edilen ve memnuniyet sağlayan modelleri derledik. Detaylar Haberimizde
2025-2026 eğitim öğretim dönemi yarıyıl tatilinde binlerce öğrencinin tercih ettiği Melikgazi Belediyesi'nin Akıl Küpü Kütüphaneleri; ders çalışarak ve kitap okuyarak vakitlerini değerlendirmek isteyen öğrencilerle dolup taşıyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Türkiye’nin En Soğuk İlçeleri belli oldu. Aralarında Kayseri'den de bir ilçe var...Detaylar Kayseri Haber'de