Tarih: 25.03.2016 22:20

TİCARETİN TARİHİ SELÇUKLU MÜZESİ´NDE

Facebook Twitter Linked-in

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan dünyanın ilk ve tek Selçuklu Uygarlığı Müzesi´nde dünya ticaret tarihiyle ilgili bir sergi açıldı. Serginin açılışını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, sergi, çalıştay ve bastırılacak eserlerle Anadolu´da ticaretin merkezinin Kayseri olduğunu tüm dünyaya anlatacaklarını belirtti.
Selçuklu Uygarlığı Müzesi dünya ticaretinin tarihini anlatan bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Serginin açılışı için Selçuklu Müzesi´ne giden Başkan Mustafa Çelik, açılış için gelen öğrencilerle yakından ilgilendi ve bir süre sohbet etti.
İstanbul Özel Haluk Perk Müzesi´nden Kayseri´ye getirilen ?Anadolu´da Ticaret ?Terazi Ağırlıkları ve Tartı Aletleri´ Süreli Sergisi?nin açılışında ilk konuşmayı Koleksiyonun sahibi Haluk Perk yaptı. Anadolu´da ticaretin merkezi olan Kayseri´de böyle bir serginin açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Perk, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Kayseri´de ülke ve dünya çapında kültürel etkinlikler yapacaklarına inandığını dile getirdi ve Başkan Mustafa Çelik´e böylesi önemli bir sergiye destek vermesi nedeniyle teşekkür etti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de Anadolu´da ticaretin tarihini anlatan böyle bir koleksiyonun en fazla Kayseri´ye yakıştığını dile getirdi. Anadolu´da ticaret temalı farklı sergileri de Kayseri´ye getirmeye devam edeceklerini ifade eden Başkan Çelik, ?Sergilerin yanı sıra bastırılacak eserler ve çalıştaylarla Anadolu´da ticaretin merkezinin Kayseri olduğunu tüm dünyaya ispat edeceğiz? dedi. Kayseri´nin beş bin yıllık bir tarihe sahip olduğunu ve ticari genlerini tarihinden aldığını da dile getiren Başkan Mustafa Çelik, bu nedenle de Kültepe´deki kazılarda dönemin ticari belgeleri olan tabletlerin çıktığını söyledi.
Başkan Mustafa Çelik daha sonra katkıda bulunanlara teşekkür ederek serginin açılışını yaptı. Koleksiyonun sahibi Haluk Perk, Başkan Mustafa Çelik´e eserlerle ilgili bilgiler verdi. Sergide Milattan Önce 3 bin ve Milattan Sonra 1300 yılları arasında kullanılan terazi ağırlıkları ve tartı aletleri yer alıyor. Sergide 400´e yakın eser bulunuyor.



25 MART 2016 KAYTV HABER paylaşan: kaytv

Orjinal Habere Git
— HABER SONU —