TBMM DEMAGOJİ YERİ DEĞİLDİR

TBMM DEMAGOJİ YERİ DEĞİLDİR

TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam, bedelli askerlikle ilgili, ''Bir iki hafta içinde çıkacağa benziyor, hayırlısı olsun'' dedi.

      Sağlam, Melikşah Üniversitesi'nin 2011-2012 akademik yılı açılış törenine katılmak için geldiği Kayseri'de, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

      Bedelli askerlikle ilgili ne düşündüğü sorusunu, ''Zannederim, Sayın Başkanımızın açıklamalarına göre önümüzdeki bir iki hafta içerisinde meclise gelme durumunda. Herhalde Genelkurmay Başkanlığı ile de görüşerek, yaş konusunda bir karar verecekler. Bir de ödenecek miktar konusunda. Bir iki hafta içinde çıkacağa benziyor, hayırlısı olsun'' sözleriyle yanıtlayan Sağlam, TBMM'de dün yaşanan tartışmalarla ilgili de şu değerlendirmede bulundu:

      ''TBMM, bütün diğer kurumlar gibi bu millete belli bir paraya mal oluyor. Her saati değerlendirmesi gereken bir kurum. Türkiye, çok görevler bekliyor. Bizim içtüzüğümüzden ve geçmişte alışkanlıklarımızdan kaynaklanan TBMM'deki zamanı, daha çok polemikle değerlendirme gibi bir alışkanlığımız var. Bu alışkanlığımızdan kurtulmamızı tavsiye ediyorum. Dün, saat 14.00 ile 23.00 arası, 9 saat çalıştık. Sadece bir uluslararası anlaşmanın onaylanması ile ilgili 3 maddelik kanunu bile bitiremedik. 9 saatin 8 saatinde polemik yapıldı. 'Şu şuna bunu dedi, şu şunu itti, itmedi' diye. Bu zamanın bu şekilde öldürülmemesi kanaatindeyim. TBMM'nin kanun yapma ve denetim yapma görevlerini yerine getirmesinin temel görevi olduğu kanaatindeyim. Meclis, insanların kişisel demagoji gösterilerinin yeri olmaması gerekir. Hemen her gün bunu yaşıyoruz. Yaşanmamasını temenni ediyorum.''



Başkan Yalçın’ın tarihi adımı ses getirdi

"Müzelerimiz 18 Mayıs'ta ücretsiz gezilebilecek"

Başkan Çolakbayrakdar’dan KOCAFEST'e davet

Melikgazi Belediyesi’nden nitelikli kurban pazar yerleri

“Eğitimlerle vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet sunuyoruz”

Başkan Büyükkılıç'a "SGK Haftası" ziyareti

Ulaşım AŞ'den yerli üretim ile yüzde 83'lük tasarruf

Büyükkılıç, İl Emniyet Müdürü Aydın’ı ağırladı

Başkan Büyükkılıç, dev istihdam fuarını ziyaret etti

Talas Belediyesi'nde vergi mesaisi

Kayseri’de havalar ısınacak

Kayseri Kariyer Merkezi Projesi ile 5 bin 757 kişi iş buldu

“Geri dönüşümle geleceği ve doğayı koruyoruz”

Gençlik Haftası Kayseri’de dolu dolu geçecek

“Başkan Yalçın bize özgürlüğümüzü verdi”

Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde kat karşılığı ihale düzenlendi