Kalabalık bir ziyaretçi grubunun katılımıyla başlayan turlarla ilgili olarak bilgiler veren Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan, Kültepe`nin Anadolu insanının yazı ile tanıştığı ilk yer olduğuna vurgu yaparak, "Asur ve Hititler döneminde önemli bir merkez olan Kültepe Kaniş Karumu`nu halkımızın bilmesi ve görüp gezmesi için belediye olarak ücretsiz kültür turları düzenliyoruz. `Tarihe Yolculuk` adı altında her Cumartesi günü gerçekleştirdiğimiz etkinlik, arkeolojik sunumlar, geziler ve ikramlarla eğlenceli hale getiriliyor. Ayrıca iki bin yıl öncesinin ticaret hayatının o döneme ait kostümler ve aksesuarlarla canlandırılması, katılanları adeta o döneme götürüyor" dedi.
Kültepe Ören Yeri kazı başkanı Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu da yaptığı açıklamada Kayseri Büyükşehir Belediyesi`nin gerçekleştirdiği çalışmaların dünyada bir örneğinin olmadığına vurgu yaparak, "Dünyada hiçbir ören yerinde, hiçbir kazı alanında böyle bir çalışma görmeniz mümkün değil. İnsanların, Kayseri`nin en önemli tarihi miraslarından birisi olan Kültepe Kaniş Karumu`nu görmesi ve tanıtılması amacıyla düzenlenen bu turları çok önemli buluyorum. Böylesine anlamlı bir çalışma yapan Büyükşehir Belediyesi`ne ve sayın başkanımız Mehmet Özhaseki`ye teşekkür etmemiz gerekiyor. Zira 2007 yılından itibaren bu tür çalışmalara ağırlık verildi ve Kültepe`nin adı duyulmaya başladı. Bu sayede burasının tanıtımı ve insanlarda kültür birikimi sağlamak açısından önemli gelişmelere kapı aralandı. Dikkat çeken, ilgi gören bir etkinlik olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.
Geziye katılanlar arasında yer alan Kayseri Arkeoloji Müzesi Müdiresi Gülnaz Savran da müze müdürlüğü olarak bu etkinliği katkı sağlamaya hazır olduklarını ifade ederek, "Kültür varlığını sevdiren ve ören yerini tanıtan bir etkinlik olduğu için düzenleyenlere çok teşekkür ediyorum. Biz de müze müdürlüğü olarak her türlü desteği sağlamaya hazırız" ifadesini kullandı
Tarihe yolculuk gezisine katılan vatandaşlar da Büyükşehir Belediyesi`nin önemli bir kültür ve turizm etkinliği gerçekleştirdiğine vurgu yaparak, "Gerçekten önemli bir tarihi bölgedeyiz. Ancak şimdiye kadar buraya gelip görmek mümkün olmamıştı. Büyükşehir Belediyesi`nin bu etkinliği ile hep adını duyduğumuz ama görme imkanı bulamadığımız bu bölgeyi gördük ve önemli bilgiler elde ettik. Hem farklı bir gün geçirdik hem de tarihe dair bilgilerimizi artırmış olduk. Büyükşehir Belediyesi`ne teşekkür ederiz" diye konuştular.
Kayseri'de hakkında 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan 10 yıl 4 ay hapis cezası bulunan şahıs polis ekiplerince yakalandı.
Kayseri'de 20 Ocak 2026 Pazar günü nöbetçi eczaneler açıklandı. Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçelerinde hizmet veren eczanelerin listesi.
Kayseri’de yarıyıl tatiliyle birlikte toplu taşımada yapılan düzenlemeler yeniden değişti. Kayseri Ulaşım’ın son duyurusu, özellikle raylı sistem kullanan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde yapılması planlanan 800 yataklı yeni hastane projesinin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.
Şehrin önemli tarihi simgelerinden Kurşunlu Camii’nin yanındaki tuvalet, son günlerde farelerin sık görülmesi nedeniyle gündeme geldi.
Sosyal medyada hemen her gün yeni bir akım ortaya çıkarken, son günlerde “evde Kayseri pastırması yapımı” videoları dikkat çekiyor...Detaylar Kayseri Haber'de
Almanya doğumlu Türk futbolcu Hakan Aslantaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ahde vefa örneği sergiledi. Bir dönem Kayserispor forması da giyen Aslantaş’ın paylaşımı futbolseverlerin ilgisini çekti.
Kayseri’de gerçek pastırmanın peşinde olanların adresi belli. Tarihi Kent Pastırmacısı’nın ustası Serkan, sabır ve ustalıkla üretilen Kayseri pastırmasının nasıl anlaşılacağını anlatırken, kaliteden ödün vermediklerini vurguluyor.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ali Şenkaynağı ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.
Çanakkale ruhu yarışmayla yaşatılacak: MEB duyuruyu sosyal medyadan yaptı...Detaylar Kayseri Haber'de
Kayseri’de aynı bütçeyle birçok seçenek var ama doğru aracı bulmak zor. Biz de fiyat aralıklarına göre en çok tercih edilen ve memnuniyet sağlayan modelleri derledik. Detaylar Haberimizde
2025-2026 eğitim öğretim dönemi yarıyıl tatilinde binlerce öğrencinin tercih ettiği Melikgazi Belediyesi'nin Akıl Küpü Kütüphaneleri; ders çalışarak ve kitap okuyarak vakitlerini değerlendirmek isteyen öğrencilerle dolup taşıyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Türkiye’nin En Soğuk İlçeleri belli oldu. Aralarında Kayseri'den de bir ilçe var...Detaylar Kayseri Haber'de
Soğuk havanın etkisini artırdığı Kayseri’de bir site sakinleri isyan etti. Detaylar Haberimizde...