Tarih: 24.08.2015 17:18

TAN ?SANDIK?MI İSTİYOR?

Facebook Twitter Linked-in

  Kasımda yapılması beklenen yeniden seçimde CHP´nin adaylarını nasıl tespit edeceği tartışılıyor. PM toplantısında Yönetmelik de yapılan bir değişiklikle aday tespitinde % 85´lik ön seçim veya aday yoklaması kararının önüne geçilmeye çalışılmıştı.CHP Milletvekili Çetin Arık´ın merkez yoklamasından yana olduğu söylenirken,son seçimde 2. Sıra adayı olan YDK üyesi Ali Paşa Tan´ın ise ön seçim,aday yoklaması veya eğilim yoklaması istediği ileri sürülüyor.

CHP´de milletvekili adaylarının hangi usulle belirleneceği sorusuna cevap aranıyor. Hafta sonunda Genel Başkan Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan CHP PM,seçim takviminin sıkışık olma nedeniyle Tüzük´de bir değişiklik yapılmasının zor olduğu ve yine bu sıkışlık nedeniyle aday adaylarının üyelere tek tek ulaşarak ön seçim,aday-eğilim yoklamasından sağlıklı bir sonuç alamayacakları gerekçesi ile Parti Yönetmeliğinde değişiklik yapmıştı.CHP Genel merkezi bu değişikliğin adap tespiti için yetenli olup olmadığı yolunda Yüksek Seçim Kurulu´na görüş sordu.YSK değişikliğin yetüerli olduğu yolunda görüş bildirirse CHP ülke genelinde tüm adayları merkez yoklaması ile belirleyecek ve listelerde kısmı değişiklikler yapacak?YSK´nın ?Bu tüzük değişikliğini gerektirir,yönetmelik değişikliği ile olmaz? şeklinde bir görüş bildirirse CHP´de hesaplar karışıyor?CHP´nin bu takdirde ya tüzük değişikliği için bir olağanüstü kurultay toplaması gerekiyor,yada sıkışık bir süreçte adayların % 85´ini ön seçim veya aday yoklaması ile belirlemek üzere PM´yi olağanüstü toplantıya çağırması gerekecek.
   YSK´nın ilan ettiği taslak takvime göre CHP´nin tüzük kurultayını toplayabilmesi mümkün gözükmüyor.Bu durumda CHP´liler YSK´dan gelecek cevabı beklerken kayseri listesine yönelik kulis çalışmaları da sürüyor?Resmen deklare edilmese de mevcut milletvekili Çetin Arık´ın merkez yoklaması istedoiği,buna karşın son seçimde ikinci sırada yer alan Yüksek Disiplin Kurulu üyesi Ali Paşa Tan´ın ise mümkünse önseçim değilse,eğilim yoklaması yapılması yolunda genel merkez yöneticilerine görüş bildirdiği ileri sürülüyor.
CHP Genel Merkez yöneticilerinin Tan´´ın bu isteğine karşı ?Kayseri´ye bir istisna uygulamamız doğru olmaz. Hele YSK´nın cevabı bir gelsin,Ona göre Kayseri´yi de örgütün görüşünü alarak ayrıca değerlendiririz? dediği ifade ediliyor.
Haber: Reyhan Öztemir



24 AGUSTOS 2015 HABER paylaşan: kaytv

Orjinal Habere Git
— HABER SONU —